Jsem ráda, že jsem vyhrála právě v Praze, rozplývala se tenistka Šafářová po první výhře v sezoně

Půl roku čekala Lucie Šafářová na singlovou výhru. Česká tenistka prolomila sérii porážek na silně obsazeném turnaji WTA v pražské Stromovce. Výhra před domácím publikem byla pro fedcupovou reprezentantku velké zadostiučinění po předchozích neúspěších.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová se na Turnaji mistryň střetne s Petrou Kvitová

Lucie Šafářová se na Turnaji mistryň střetne s Petrou Kvitová | Zdroj: Reuters

„Jsem strašně ráda. Podpora diváků byla úžasná a moc jsem si to na kurtu užila,“ rozplývala se po výhře Šafářová.

Na konci října porazila na Turnaji mistryň Němku Kerberovou, ale dalšího vítězství v singlu se - po snad už nadobro překonaných zdravotních potížích a složitém návratu - dočkala až teď.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Lucie Šafářová si na turnaji WTA v Praze připsala první vítězství v sezoně

„Nevyvíjelo se to dobře. O to víc jsem ale bojovala, aby to dobře dopadlo. Jsem ráda, že jsem první vítězství vybojovala právě v Praze,“ oddechla si Lucie Šafářová po třísetové výhře nad Dukeovou Mariňovou z Kolumbie.

A i když vzápětí dodává, že se kvůli předchozím porážkám s úvodními soupeřkami na turnajích, a bylo jich celkem pět, nijak nestresovala.

„Pořád jsem cítila, že se posouvám dopředu. I když to bylo těžké nemít žádnou výhru, tak jsem pořád cítila, že víc vydržím a že moje hra pořád stoupá. Výsledky sice nepřicházely, ale snažila jsem se být pozitivní. Je to jen tenis. Jsem šťastná, že tu můžu být,“ přiznává Lucie Šafářová.

Ta musela kvůli zdravotním potížím z minulých měsíců řadu věcí změnit, trochu jinak trénuje a také na talíř už si neservíruje to co předtím.

„Vynechala jsem určité potraviny, které jsem dřív jedla. Alespoň na chvíli si dopřávám takovou očistu. Je to součást detoxikace po všem, co mám za sebou,“ vysvětlila na závěr Šafářová.

Jaroslav Plašil, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme