Karolína Plíšková i Lucie Šafářová na Prague Open prošly do semifinále, Strýcová vypadla

Ve finále tenisového Prague Open bude minimálně jedna Češka. V semifinále se totiž utkají Lucie Šafářová s Karolínou Plíškovou. Obě nasazené hráčky zvládly čtvrtfinále ve dvou setech, Plíšková strávila na kurtu necelou hodinu. Naopak Barbora Strýcová v téměř tříhodinové bitvě podlehla Australance Samanthě Stosurové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková dovolila čtvrtfinálové soupeřce jen tři hry

Karolína Plíšková dovolila čtvrtfinálové soupeřce jen tři hry | Zdroj: ČTK

„Rychleji už to nešlo. Jsem ráda, že jsem to zvládla rychle, protože každá ušetřená minuta mimo kurt je dobrá,“ řekla Karolína Plíšková ještě na kurtu poté, co za 49 minut vyřadila Camilu Giorgiovou.

Třetí nasazená hráčka turnaje zatím na letošním pražském turnaji neztratila ani set, zápas s Italkou byl zatím nejjednoznačnější, Plíšková povolila soupeřce pouhé tři gemy a postoupila výsledkem 6:2 a 6:1.

Během zápasu si pomohla čtyřmi esy a Giorgiovou opět bombardovala tvrdým prvním servisem. „Bez něj bych byla poloviční,“ přiznala Plíšková. Giorgiová ji v jednoznačném vítězství pomohla i sedmi dvojchybami.

Soupeřkou Karolíny Plíškové bude Lucie Šafářová, která po téměř dvou hodinách udolala Tchajwanku Sie Su-Wej. „Rozhodla agresivní hra s trpělivostí a dobře jsem servírovala, to byl klíč. Občas tam byly nějaké nevynucené chyby, ale to s tím souvisí,“ zhodnotila výhru 7:6 a 7:5.

Obě soupeřky na kurtu udělal tři desítky nevynucených chyb a zápas směřoval do druhého tie-breaku. Pak Šafářová zahrála tři výborné returny v řadě a získala jediný mečbol zápasu, který okamžitě využila.

S Karolínou Plíškovou se Lucie Šafářová potká několik dní po turnaji ve Stuttgartu. „Máme odvetu. Vždycky hrajeme vyrovnaná a dobrá utkání a je to o pár míčích. Myslím, že to bude dobrý tenis a vyhraje ta lepší,“ předpověděla ještě na kurtu Lucie Šafářová.

V horní části pavouka o semifinále bojovala Barbora Strýcová s Australankou Samanthou Stosurovou. Česká tenistka první set prohrála 3:6, ve druhém ale získala tie-break. Do zkrácené hry pokračovala i rozhodující sada a úspěšnější v ní byla Stosurová. V semifinále narazí na vítězku duelu mezi Ruskou Světlanou Kuzněcovovou a Portoričankou Monicou Puigovou.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 500 000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Giorgiová (It.) 6:2, 6:1; Šafářová (2-ČR) - Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) 7:6 (7:3), 7:5; Stosurová - Strýcová (ČR) 6:3, 6:7 (3:7), 7:6 (6:4)

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme