Karolína Plíšková jde na US Open do čtvrtfinále. V napínavé bitvě pokořila domácí Venus Williamsovou

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková si vylepšila své grandslamové maximum. Na US Open postoupila po dlouhé bitvě s domácí hráčkou Venus Williamsovou do čtvrtfinále. Ve třech setech ji zdolala 4:6, 6:4, 7:6 (7:3) a v dalším kole změří síly s vítězkou úterního duelu mezi Polkou Agnieszkou Radwaňskou a Chorvatkou Anou Konjuhovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Forma Karolíny Plíškové z turnaje v Cincinnati nadále pokračuje i na US Open.

Česká tenisová jednička v pondělí vyhrála svůj devátý zápas v řadě. Ve svém čtvrtém letošním vystoupení na posledním grandslamu sezony vyřadila Američanku Venus Williamsovou.

První set sice prohrála 4:6, dalšími dvěma vítěznými 6:4 a 7:6 si ale vybojovala místo mezi osmičkou nejlepších.

Plíšková proti dvojnásobné vítězce US Open z let 2000 a 2001 nezačala úspěšně. Během úvodních šesti gamů ztratila dvě podání a doháněla ztrátu 1:5. Williamsové sice posléze rovněž dva servisy vzala, manko už ovšem stáhnout nedokázala.

Druhá sada se pro českou jedničku vyvíjela mnohem lépe. Plíšková nedovolila podobné zaváhání jako v prvním setu a Američanku porazila 6:4.

Rozhodující třetí sada trvala hodinu a osm minut. Plíšková v ní odvracela mečbol, ale sama pak tři za stavu 6:5 prováhala. Duel šel do tie-breaku, v němž si česká hráčka hned v úvodu vytvořila slibný náskok a zkrácenou hru ovládla 7:3.

Po výhře 4:6, 6:4, 7:6 tak postoupila poprvé v kariéře do čtvrtfinále grandslamu, v němž na US Open vyzve vítězku klání Agnieszka Radwaňská - Ana Konjuhová. Už nyní má čtyřiadvacetiletá Češka jistotu, že se vrátí do světové desítky žebříčku WTA.

Čtvrtfinálovou účast si v pondělí zajistily také deblistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. V českém souboji porazily Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou 7:5, 7:5.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme