Karolína Plíšková je ve formě. V Eastbourne postoupila do finále a vyzve Cibulkovou

Tenistka Karolína Plíšková si v generálce na Wimbledon na trávě v Eastbourne zahraje své druhé letošní finále. Turnajová desítka může po výhře nad Britkou Johannou Kontaovou 6:7, 6:3 a 6:3 v sobotu navázat na dva týdny starý triumf z Nottinghamu, kde získala pátý titul na okruhu WTA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková na trávě válí a je v Eastbourne ve finále

Tenistka Karolína Plíšková na trávě válí a je v Eastbourne ve finále | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletá Plíšková si s o rok starší Kontaovou, která v osmifinále vyřadila Petru Kvitovou, poradila i v pátém vzájemném duelu. S nasazenou jedenáctkou sice ztratila první set v tie-breaku, ale následující dvě sady vyhrála 6:3 a po dvou hodinách a 17 minutách se mohla radovat z postupu do finále.

V něm ji čeká Slovenka Dominika Cibulková, která dnes nejprve vyřadila turnajovou jedničku Polku Agniezku Radwaňskou a v semifinále i Monicu Puigovou z Portorika. Jediné vzájemné utkání vyhrála předloni v Kuala Lumpuru Cibulková.

V prvním setu si Plíšková i Kontaová, které jsou ve světovém žebříčku těsně za sebou, držely servis až do tie-breaku. V něm Češka dokázala vyrovnat z 2:5 na 5:5, ale další dva míče a tím i celou sadu vyhrála její soupeřka.

První brejk v utkání získala ve čtvrté hře druhého setu Plíšková a nakonec získala i celou sadu, přestože hned v následující hře prohrávala 0:40. V rozhodujícím setu vedla Plíšková po dvou brejcích už 3:0, avšak Kontaová zápas ještě zdramatizovala. Za stavu 4:3 proměnila světová sedmnáctka šestý gamebol a v následující hře využila při podání soupeřky hned první mečbol.

V dopolední dohrávce porazila Plíšková Rusku Jelenu Vesninovou jasně 6:1, 6:3 a nenechala se rozhodit další pauzou, kterou si deštivé počasí v programu turnaje vyžádalo. Čtvrteční duel byl přerušen za stavu 4:0 pro českou hráčku.

V semifinále čtyřhry nestačily Květa Peschkeová s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou na chorvatsko-australskou dvojici Darija Juraková, Anastasia Rodionovová, které podlehly 2:6, 1:6.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme