Karolína Plíšková nestačila na Garciaovou, mečbol Francouzek bude odvracet Strýcová

Ve Štrasburku se rozhoduje o tom, jestli se vítězkami letošního Fed Cupu stanou domácí Francouzky, nebo hostující reprezentantky České republiky. Během úvodního dne finálového souboje si každý tým připsal po jednom bodu. Po prvním nedělním střetnutí mezi Caroline Garciaovou a Karolínou Plíškovou mají navrch hráčky pod vedením kapitánky Amélie Mauresmové. Garciaová Plíškovou zdolala 6:3, 3:6, 6:3. Barboru Strýcovou čeká klíčový duel s Alizé Cornetovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Strogoff Pragensis

Karolína Plíšková nastoupila do duelu proti Garciaové jen necelých 20 hodin poté, co v sobotu odpoledne zvládla téměř čtyřhodinovou třísetovou bitvu proti Mladenovicové.

Plíšková se s Garciaovou, která v sobotu porazila Petru Kvitovou, utkala potřetí v kariéře. A přestože Češka nastoupila do utkání proti 23. hráčce světa v roli favoritky, druhý bod pro tým vedený kapitánem Petrem Pálou nezískala.

Úvodní set Plíšková prohrála 3:6. Garciaová o svém vítězství v prvním dějství rozhodla během čtvrtého gamu, kdy Češce sebrala podání.

V dalším průběhu prvního setu již ani jedna z hráček při svém servisu neselhala, takže šla Garciaová do vedení 1:0 na sety.

Také druhá sada nabídla poměrně vyrovnanou podívanou, když i v tomto případě rozhodl o vítězce setu jediný úspěšný brejk. Tentokrát však byla úspěšnější Plíšková, která Garciaovou obrala o podání ve druhém gemu. Díky tomu česká tenistka srovnala vývoj zápasu na 1:1.

Stejně jako v sobotu tak duel Plíškové rozhodla až třetí sada. Zdaleka ale netrvala tak dlouho. Garciaová Češce v osmém gamu sebrala servis a v následující hře potvrdila hned první mečbol. Plíškovou tak porazila 6:3, 3:6, 6:3.

Francouzky vedou ve finále Fed Cupu 2:1 na zápasy. Klíčový duel sehraje Barbora Strýcová s Alizé Cornetovou.

Jakub Knoll, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme