Karolína Plíšková o olympijské neúčasti: Ať mě nenávidí, kdo chce. Pro mě to bylo lepší takhle

O postup do třetího kola grandslamu už v kariéře hrála, ale ještě nikdy ne jako česká jednička. Tenistka Karolína Plíšková si svou pozici vybojovala díky skvělému výsledku na velkém turnaji v Cincinnati a také jednomu nepopulárnímu rozhodnutí, když odmítla účast na srpnových olympijských hrách v Riu. „Někdo si ze mě dělá srandu, že se bojím komárů, ale já na neúčasti nevidím nic špatného,“ říká česká jednička.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pro Karolínu Plíškovou jsou víc grandslamy než olympijské hry

Pro Karolínu Plíškovou jsou víc grandslamy než olympijské hry | Zdroj: Reuters

Karolíně Plíškové se někteří lidé posmívali, jiní ji pomlouvali. To, že se rozhodla vynechat ze svého programu olympijské hry, nedokázali pochopit. Česká tenistka vnímá, jak velký význam letním hrám obecně veřejnost dává, ale ona se bála, že by náročný program nemusela ustát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká tenistka Karolína Plíšková se komárů nebála. Měla strach z toho, že by nezvládla nabitý program

„Bohužel jsou takoví lidé, kteří mě odsoudili kvůli tomu, že jsem nejela na olympiádu. Pro můj tenis to ale bylo lepší takhle, nevidím na tom nic špatného. Odhlásila se spousta dalších tenistů. A já jsem vyhrála všechny Fed Cupy, v Česku se však bohužel rychle zapomíná. Ať mě nenávidí, kdo chce,“ říká Karolína Plíšková.

Tím, že na hry neletěla, nakonec uvolnila místo Barboře Strýcové v deblovém páru. A pak se radovala, že se českým tenistům dařilo sbírat medaile.

„Myslím, že se v Riu českému tenisu zadařilo. Není důvod řešit mě,“ pokračuje Karolína Plíšková, která by na příští Hry do Tokia ráda letěla, ačkoli přiznává: „Nejde mi o body ani o peníze. Fed Cup je zrovna tak za nic, takže kvůli tomu to určitě nebylo. Myslím si, že pro tenisty není nejvíc olympiáda, ale grandslamy.“

A Karolína Plíšková už by i na grandslamu konečně ráda udělala dobrý výsledek. Teď má v zádech vyhraný velký turnaj v Cincinnati a zase o něco větší sebevědomí, i když vyplynulo z velmi nepopulárního rozhodnutí. „Já jsem ráda, že mi můj plán vyšel asi nejlíp, jak mohl,“ dodává aktuální česká jednička.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme