Karolína Plíšková poprvé v kariéře přehrála Cibulkovou a zahraje si finále v Dauhá

Karolína Plíšková v semifinále tenisového turnaje v Dauhá poprvé v kariéře porazila Slovenku Dominiku Cibulkovou. K třísetové výhře 6:4, 4:6, 6:3 si pomohla 21 esy, což je její maximum na okruhu, a 40 vítěznými míči. Po lednovém triumfu v Brisbane si turnajová dvojka zahraje druhé letošní finále. Její soupeřkou bude Dánka Caroline Wozniacká, jež si hladce poradila s Portoričankou Monicou Puigovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková zvítězila ve dvou setech

Karolína Plíšková zvítězila ve dvou setech | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Plíšková, která v pátek nejprve úspěšně dohrála odložené a několikrát přerušené čtvrtfinále s Číňankou Čang Šuaj, sice přišla o servis jako první, ale po dvou brejcích nakonec první set získala.

Ve druhém prohrávala už 0:4 a ztrátu dvou brejků už nedohnala.

V rozhodující sadě Češka v sedmé hře odvrátila dva brejkboly a vzápětí sama sebrala soupeřce podání. Poté už zápas i díky 21. esu doservírovala k vítězství a po téměř dvou hodinách proměnila druhý mečbol. Světovou pětku porazila Plíšková na čtvrtý pokus.

V rozhodující sadě čtyřiadvacetiletá Češka v sedmé hře odvrátila dva brejkboly a vzápětí sama sebrala soupeřce podání. Poté už zápas i díky 21. esu doservírovala k vítězství a po téměř dvou hodinách proměnila druhý mečbol. O tři roky starší soupeřku, která je ve světovém žebříčku na pátém místě, porazila Plíšková na čtvrtý pokus.

Berdych si jasně poradil s Kližanem a v Rotterdamu ho čeká boj o finále

Číst článek

„Dnešní den byl pro mě hodně náročný a dlouhý. Vyhrát dva zápasy je něco neuvěřitelného. Dominiku jsem navíc porazila úplně poprvé. Kvůli větrným podmínkám to nebyl nejlepší tenis, ale počítá se to,“ prohlásila Plíšková po zápase.

Letošní zápasovou bilanci si Plíšková upravila na 14 výher a jedinou porážku. Tu utrpěla ve čtvrtfinále Australian Open s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou. Pokud uspěje v sobotním finále, připíše si osmý titul na okruhu WTA.

Naopak všechny české zástupkyně ve čtyřhře už vypadly. Po čtvrtečním vyřazení Květy Peschkeové dnes neuspěly ani Andrea Hlaváčková a Barbora Strýcová. Hlaváčková s Číňankou Pcheng Šuaj podlehly ve čtvrtfinále ve třech setech ukrajinsko-kazašské dvojici Olga Savčuková, Jaroslava Švedovová. Obdobně dopadly i Strýcová s Indkou Saniou Mirzaovou v semifinále proti americko-slovinskému páru Abigail Spearsová, Katarina Srebotniková.

ČTK, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme