Karolína Plíšková postoupila v Brisbane do finále. Její soupeřkou bude Cornetová

Tenistka Karolína Plíšková si na úvod sezony zahraje o titul na turnaji v Brisbane. Loňská finalistka US Open dnes porazila v semifinále Ukrajinku Elinu Svitolinovou bez větších problémů 6:2 a 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

P201701060518501.jpeg

P201701060518501.jpeg | Zdroj: ČTK

V sobotním finále čtyřiadvacetiletou Plíškovou čeká Francouzka Alizé Cornetová (41. v žebříčku WTA), s kterou jediný vzájemný zápas v roce 2013 prohrála.

Plíšková přehrála čtrnáctou hráčku světa Svitolinovou za hodinu a čtyři minuty a zápas měla pevně v rukou. Jediný složitý moment řešila v šesté hře první sady, kdy při svém servisu prohrávala 0:40, ale všechny tři brejkboly odvrátila.

V utkání se Plíšková opírala tradičně dobrý servis. Nastřílela sedm es a po svém prvním podání prohrála jen jeden fiftýn. K tomu přidala rychlé a tvrdé údery od základní čáry a nebála se dojít si pro vítězný míč k síti.

„Jsem z finále nadšená. Lepší start roku jsem si nemohla přát. Mám nového kouče a budu hrát o titul. Všechno jde dobře a z toho mám radost,“ řekla Plíšková a k zápasu dodala: „Výborně jsem podávala a zezadu jsem hrála solidně.“

Plíšková se může stát první českou vítězkou v Brisbane po Petře Kvitové, kterou v roce 2011 dovedl k triumfu David Kotyza, současný trenér Plíškové.

Dvojnásobná vítězka Fed Cupu je ve finále dvouhry na turnaji WTA posedmnácté a může získat sedmý titul. V případě vítězství v Brisbane by se posunula ze šestého na páté místo světového žebříčku a vyrovnala by své maximum.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme