Karolína Plíšková přehrála Pavljučenkovovou a poprvé si na grandslamu zahraje osmifinále

Tenistka Karolína Plíškova zvládla dnešní duel třetího kola na US Open, když si poradila s Ruskou Pavljučenkovovou, a postoupila do osmifinále posledního grandslamu sezony. Česká hráčka si tímto vytvořila kariérní maximum na turnajích velké čtyřky. V dalším kole 24letá Plíšková narazí na domácí Venus Williamsovou.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková vstoupila do dnešního zápasu nejlepším možným způsobem, když se hned na úvod dočkala dvou brejků a rychle se ujala vedení 4:0.

Za stavu 4:1 sice Plíšková ztratila svůj servis, ale jednalo se jen o chvilkový výpadek, když následně s přehledem dovedla první set, ve kterém měla navrch ve všech hlavních herních činnostech, do vítězného konce v poměru 6:2. Úvodní dějství přitom trvalo jen 33 minut.

Klidnější tréninkový plán mezi zápasy Kvitové svědčí. Ve volném dni vynechává tenis a jde do fitka

Číst článek

Druhý set začal tím, že si obě hráčky navzájem vzaly podání. Pavljučenkovová však v tomto ohledu selhala i ve třetím gemu, což Plíškové umožnilo, aby se opět dostala do vedení.

V osmé hře se duel zdramatizoval poté, co si Plíšková prohrála servis a nechala Rusku vyrovnat.

Posléze však 11. hráčka světa Pavljučenkovové nedovolila, aby brejk potvrdila, druhou sadu tak i díky tomu vyhrála 6:4 a zajistila si postup do dalšího kola.

Česká tenisová jednička se díky výhře nad ruskou hráčkou poprvé v kariéře probojovala do osmifinále grandslamového turnaje - podařilo se jí to na 18. pokus. V boji o čtvrtfinále se Plíšková utká s Američankou Venus Williamsovou, která porazila Němku Siegemundovou 6:1, 6:2. Bývalá světová jednička v New Yorku triumfovala v letech 2000 a 2001.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme