Karolína Plíšková si finále v Indian Wells nezahraje, po boji prohrála s Azarenkovou

Tenistka Karolína Plíšková stále čeká na první letošní finálovou účast na okruhu WTA. Blízko byla na velmi štědře dotovaném turnaji v americkém Indian Wells, po více než dvou hodinách ale podlehla Bělorusce Viktorii Azarenkové ve třech setech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková pomohla k postupu do semifinále třemi body

Tenistka Karolína Plíšková pomohla k postupu do semifinále třemi body | Zdroj: Reuters

V přímém souboji hráček, které se tlačí zpět do elitní desítky světového žebříčku, zvítězila ta zkušenější. Viktoria Azarenková vyhrála 126 minut dlouhou bitvu 7:6, 1:6 a 6:2.

Zápas třinácté a osmnácté hráčky světa byl přitom vyrovnaný a Plíšková v součtu celého utkání vyhrála o jediný míček méně. Nezvládla ale klíčové okamžiky, ten první v úvodním setu, když za stavu 5:3 podávala na zisk sady, nedostala se však k ani jednomu setbolu.

Běloruska vyrovnala a set došel do tie-breaku, který jednoznačně ovládla 7:1.

Druhý set byl z pohledu lounské tenistky pohodový a díky dvěma využitým brejkbolům vyrovnala. Během půl hodiny zaznamenala šest es, 17 vítězných míčů a pouze 4 nevynucené chyby.

Ve čtvrté hře rozhodujícího dějství ale nabídla běloruské soupeřce tři brejkboly. Dva dokázala, i díky velké chybě Azarenkové při smeči, odvrátit, při tom třetím ale poslala míč mimo kurt.

Bývalá světová jednička si už výhodu nenechala vzít a po výhře 7:6, 1:6 a 6:2 postoupila do finále, kde se utká se Serenou Williamsovou. Zároveň si zajistila návrat do top 10 světového pořadí a ve finále bude útočit na osmé místo.

Karolína Plíšková na tzv. „pátém grandslamu“ zaznamenala svůj největší bodový zisk v sezoně a z 19. místa se po Indian Wells posune na 14. příčku.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 7,037.595 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Tsonga (7-Fr.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:2).

Ženy (dotace 6,844.139 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Azarenková (13-Běl.) - Karolína Plíšková (18-ČR) 7:6 (7:1), 1:6, 6:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme