Karolína Plíšková si v Indian Wells finále nezahraje. Vypadla s Kuzněcovovou

Česká tenistka Karolína Plíšková prohrála na turnaji v Indian Wells v semifinále s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou 6:7, 6:7. Odveta za říjnovou prohru na Turnaji mistryň se světové trojce nepodařila a stejně jako loni skončila v Kalifornii těsně před branami finále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Plíšková zopakovala svůj loňský výsledek v Indian Wells, když vypadla v semifinále

Česká tenistka Karolína Plíšková zopakovala svůj loňský výsledek v Indian Wells, když vypadla v semifinále | Zdroj: ČTK

Osmá nasazená Kuzněcovová si v Indian Wells zopakuje finálovou účast z let 2007 a 2008, tehdy však titul nezískala. V neděli o něj bude bojovat se svou krajankou Jelenou Vesninovou, která v druhém semifinále zdolala Francouzku Kristinu Mladenovicovou 6:3, 6:4.

Podobně jako ve čtvrtfinále se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou rozhodovaly dnes v obou setech tie-breaky, tentokrát však v zkrácená hra Plíškové štěstí nepřinesla.

Vstup do zápasu se čtyřiadvacetileté rodačce z Loun nevydařil a hned dvakrát za sebou ztratila své podání. Při soupeřčině servisu sice snížila na 1:3, ale v desátém gamu musela odvracet setbol, než srovnala na 5:5. Kuzněcovová pak set po hodině hry získala v tie-breaku poměrem 7:5.

Problémy s podáním, které je obvykle její velkou zbraní, měla česká hráčka i v úvodu druhé sady. Ta opět dospěla do tie-breaku, v němž měla znovu navrch Ruska a po necelých dvou hodinách hry proměnila hned první mečbol.

Turnaj v Indian Wells, který v tenisové hierarchii stojí hned za čtyřmi grandslamy, tak zůstává pro české tenistky dál zakletý. Do finále tady postoupila dosud jen Helena Suková, v roce 1990 prohrála s Martinou Navrátilovou.

Letošní finále bude ruskou záležitostí. O prémii milion dolarů si Kuzněcovová zahraje s Vesninovou, která byla nasazena až jako číslo čtrnáct. Na cestě do finále však vyřadila mimo jiné Němku Angelique Kerberovou, která se v pondělí vrátí na místo světové jedničky. Spoluhráčky z ruského fedcupového týmu mají zatím vyrovnanou bilanci 1:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme