Karolína Plíšková v Birminghamu na titul nedosáhla, s Kerberovou prohrála

Česká tenistka Karolína Plíšková neuspěla ve finále turnaje v Birminghamu, když prohrála po velkém boji s Němkou Angelique Kerberovou 7:6, 3:6, 6:7. Ztratila tak šanci se poprvé v kariéře dostat do nejlepší desítky žebříčku WTA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková (vlevo) prohrála ve finále turnaje v Birminghamu s Němkou Kerberovou

Karolína Plíšková (vlevo) prohrála ve finále turnaje v Birminghamu s Němkou Kerberovou | Zdroj: Reuters

Pro Plíškovou to bylo první finále na trávě v kariéře. Hned v prvním gamu sice ztratila servis, ale v devátém odvrátila čtyři setboly a v následující hře proměnila brejkbol.

Tím vyrovnala na 5:5 a poslala úvodní sadu do tie-breaku. V něm se díky minibrejku dostala do vedení 6:4 a měla k dispozici dva setboly. Ten druhý proměnila a za 50 minut sadu ukončila.

I do druhého setu vykročila Plíšková dobře. Získala podání Kerberové, ale pak dvakrát prohrála svůj servis. Výhodu jednoho brejku pak německá tenistka dovedla k vítězství v celém setu.

Ve třetím setu ztratila každá hráčka jednou servis a tak se rozhodovalo až ve zkrácené hře. A tentokrát měla šťastnější ruku Kerberová, která za stavu 6:4 proměnila hned první mečbol.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 731 000 dolarů):

Dvouhra - finále: Kerberová (4-Něm.) - Kar. Plíšková (6-ČR) 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:4).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme