Karolína Plíšková ve Wu-chanu porazila Šafářovou a postoupila do osmifinále

Tenistka Karolína Plíšková porazila v čínském Wu-chanu krajanku Lucii Šafářovou ve dvou setech a postoupila do osmifinále tamního turnaje. Vedle Plíškové se do dalšího kola v rámci pondělního programu probojovaly i Barbora Strýcová, která zdolala Italku Erraniovou, a Petra Kvitová, jež si poradila s Ostapenkovou z Lotyšska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková se US Open loučí jako poražená finalistka

Karolína Plíšková se US Open loučí jako poražená finalistka | Zdroj: Reuters

Finalistka nedávného US Open Karolína Plíšková se na okruhu WTA se svou reprezentační kolegyní Lucií Šafářovou utkala pošesté v kariéře.

Zatímco při posledním měření sil se z výhry radovala zkušenější Šafářová, ve Wu-chanu byla úspěšnější Plíšková.

Nasazená pátá hráčka čínského turnaje zdolala Šafářovou ve dvou setech 6:3 a 7:5. V první sadě o jejím vítězství rozhodl jediný brejk, který získala v osmé hře a posléze již set doservírovala do vítězného konce.

Následná druhá sada měla naprosto odlišný průběh poté, co si obě hráčky navzájem rychle dvakrát sebraly podání.

Tenistka Šafářová mění trenéra. Kanaďana Steckleyho střídá Čermák

Číst článek

Dramatická pak byla i sedmá hra, během které došlo celkem 11krát ke shodě. Šafářová při tomto gemu čelila brejku celkem čtyřikrát, ale ve všech případech se dokázala ubránit.

To se jí však nepovedlo za stavu 5:5, kdy Plíškové umožnila zisk brejku a následně již jejímu vítězství 7:5 ve druhé sadě nezabránila.

Vedle Karolíny Plíškové v Číně postoupily i další dvě české hráčky, i když ty se zatím těší pouze z postupu z prvního kola do druhého. Petra Kvitová za 70 minut porazila Jelenu Ostapenkovou, zatímco Barbora Strýcová po osmi letech zdolala bývalou světovou jedničku Saru Erraniovou.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme