Karolína Plíšková vstoupila do Turnaje mistryň úspěšně. Na úvod si poradila s Muguruzaovou

Tenistka Karolína Plíšková začala Turnaj mistryň v Singapuru výhrou, když ve třísetové bitvě porazila Garbiňe Muguruzaovou. Plíšková tak potvrdila, že se jí proti Španělce daří, protože Muguruzaovou porazila již počtvrté v řadě. V dalším programu Turnaje mistryň se Plíšková utká s Ruskou Kuzněcovovou, která v pondělí v rámci bílé skupiny porazila Polku Radwaňskou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková vstoupila do svého prvního utkání na Turnaji mistryň v kariéře velmi povedeně, když úvodní set získala jasně v poměru 6:2.

Česká tenistka v úvodním setu neztratila své podání ani jednou a naopak to byla ona, kdo se radoval ze dvou úspěšných brejkbolů. Oba dva přitom přišly v krátkém sledu, když Plíšková sebrala Španělce servis během třetí a páté hry.

To následující druhý set byl mnohem vyrovnanější. Plíšková sice opět vybojovala brzký brejk, nicméně Muguruzaová následně získala čtyři hry v řadě a otočila vývoj druhé sady.

Plíšková však za stavu 3:5 odvrátila hrozbu ztráty setu a docílila toho, že sada dospěla do tie-breaku.

Turnaj mistryň popularizuje tenis v Singapuru. Lidi budou chodit, věří Plíšková

Číst článek

Ve zkrácené hře se sice Plíškové zpočátku dařilo, ale od stavu 3:0 pro Češku již dominovala Španělka, která díky tomu srovnala stav utkání na 1:1.

Začátek rozhodující třetí sady nabídl zcela jiný obraz hry, než jaký přinesl předchozí průběh zápasu. Muguruzaová si rychle vypracovala náskok dvou brejků, ale ani to Španělce k vítězství nestačilo.

Česká fedcupová reprezentantka totiž krizi, během které čelila i jednomu mečbolu, přestála a nakonec ovládla finální set v poměru 7:5, čímž si zajistila vítězství.

„Teď mám dobrou náladu, ale jeden míček mohl vyjít jinak a byla bych tou, která je smutná. Takový je bohužel tenis. Set a půl jsem byla lepší a pak se to otočilo. Stále jsem ale věřila, protože mi přišlo, že je všechno o kousek – já měla malé auty, zatímco ona trefila pár lajn,“ řekla Karolína Plíšková po zápase.

Pátá hráčka světa tak svou premiéru na Turnaji mistryň zvládla úspěšně, čímž zvýšila své šance na postup do semifinále. Druhý z trojice zápasů ve skupině českou tenistku čeká ve středu, kdy vyzve Rusku Kuzněcovovou.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):
Bílá skupina:
Karolína Plíšková (4-ČR) - Muguruzaová (5-Šp.) 6:2, 6:7 (4:7), 7:5, Kuzněcovová (8-Rus.) - A. Radwaňská (2-Pol.) 7:5, 1:6, 7:5.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme