Karolína Plíšková vybojovala ve finále Fed Cupu první bod, nadřela se na něj téměř čtyři hodiny

České tenistky úspěšně vstoupily do finále letošního Fed Cupu. Karolína Plíšková si ve francouzském Štrasburku v úvodním klání poradila ve skoro čtyřhodinové bitvě s domácí Kristinou Mladenovicovou. Ve třech setech ji zdolala 6:3, 4:6, 6:2 a zajistila týmu kapitána Petra Pály první bod. Po nich se na kurtu představí Petra Kvitová s Caroline Garciaovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková porazila Kristinu Mladenovicovou ve třech setech

Karolína Plíšková porazila Kristinu Mladenovicovou ve třech setech | Foto: Strogoff Pragensis

Češky ve Francii usilují o pátý triumf v týmové soutěži od roku 2011. Svěřenkyně nehrajícího kapitána Petra Pály potřebují k zisku titulu ve Štrasburku vyhrát ve třech zápasech. První bod už zajistila Karolína Plíšková, jejíž soupeřkou byla Kristina Mladenovicová.

Česká hráčka byla jakožto světová hráčka číslo šest v boji proti 42. tenistce světa velkou favoritkou. Jejich předzápasová bilance však byla vyrovnaná 1:1 s tím, že Plíšková Francouzku v posledním měření sil porazila ve dvou setech.

I tentokrát začala Plíšková zápas proti Mladenovicové dobře, když za čtyřicet minut vyhrála první sadu v poměru 6:3.

Česká hráčka sice na cestě za ziskem první sady jednou ztratila své podání, ale mrzet ji to nemuselo, protože svou soupeřku připravila o servis v úvodním dějství celkem třikrát a s přehledem se dostala do vedení 1:0.

Karolína Plíšková | Foto: Strogoff Pragensis

Mladenovicová pak vyhraným druhým setem srovnala na 1:1. Rozhodl ho až závěr, kdy Francouzka vzala Plíškové dvakrát po sobě servis a porazila ji 6:4.

V závěrečné třetí sadě se Češka brzy dostala do vedení 5:2. Od výhry ji pak dělily dva míčky, jenže Mladenovicová při svém podání otočila z 0:30 a snížila na 3:5.

Francouzka uspěla i v dalších dvou gamech, srovnala na 5:5 a dál s Plíškovou držela krok. Tenistky si držely své servisy, až Mladenovicová získala brejk a poslala domácí do vedení 12:11. Při vlastním podání ho ale nepotvrdila a Plíšková se znovu dotáhla.

Zápas skončil až po necelých čtyřech hodinách, kdy si česká tenistka vypracovala za stavu 15:14 tři brejkboly a hned první proměnila.

„Byl to můj nejdelší zápas a nejtěžší ve Fed Cupu. Nehrála jsem to nejlepší, Mladenovicová výborně servírovala a pro mě bylo těžké si vypracovat brejkbol,“ hodnotila utkání pro Českou televizi Plíšková.

Díky ní ale půjde Petra Kvitová do duelu s Caroline Garciaovou s vědomím, že Češky vedou 1:0.

Kristina Mladenovicová a Karolína Plíšková | Foto: Strogoff Pragensis

Jakub Knoll, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme