Každé vítězství v Davis Cupu se počítá, říká Veselý po skalpu Benneteaua

Čeští tenisté prohráli v semifinále Davisova poháru ve Francii 1:4. Už za rozhodnutého stavu snížil zápasové skóre Jiří Veselý, který porazil domácího Juliena Benneteaua 2:0 na sety. Stejně jako později Lukáš Rosol hrál Veselý před plným hledištěm na jednom z nejslavnějších dvorců světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý si připsal druhé vítězství v Davis Cupu v kariéře

Jiří Veselý si připsal druhé vítězství v Davis Cupu v kariéře | Zdroj: Reuters

Jednadvacetiletý rodák z Příbrami si po triumfu v Japonsku připsal druhou daviscupovou výhru.

„Každé vítězství v Davis Cupu se počítá, váhu to má stejnou, ale tady jsem hrál na úplně jiném kurtu – na hlavním dvorci Roland Garros. O to větší motivaci jsem měl a o to větší radost z výhry mám. Šlo o jeden z mých nejlepších duelů za poslední měsíce,“ má jasno Veselý, který prý získal zpátky svou pohodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistu Jiřího Veselého po druhé výhře v Davis Cupu zpovídal Jaroslav Plašil

„Atmosféra v týmu je pokaždé neskutečná, dokáže člověka motivovat i uvolnit. Jsem za nominaci v týmu nesmírně rád a budu se snažit na ni co nejlépe navázat,“ tvrdí odhodlaně.

Centrkurt Philippa Chatriera je nejoblíbenějším dvorcem Rafaela Nadala, který na něm vyhrál spoustu grandslamových titulů. „Chápu, že se mu tady tak líbí, tady má neuvěřitelnou bilanci. Jen jednou prohrál a asi šedesátkrát vyhrál. To je skoro nadlidské,“ podotýká Veselý.

Českého daviscupového reprezentanta překvapilo, že stadion diváci zaplnily i přesto, že bylo o postupujícím týmu do finále rozhodnuto.

Čestný bod pro Čechy, Veselý porazil v Davis Cupu Benneteaua. Rosol prohrál

Číst článek

„Ukazuje to, že Francouzi tenisem a sportem obecně žijí. Hrát na takřka vyprodaném centrkurtu pro mě bylo obrovským zážitkem,“ říká Veselý, jež by se rád na hlavní dvorec areálu Roland Garros v budoucnu vrátil.

„Věřím, že tady ještě nějaký zápas odehraju, snad nebude jen jeden. Na antuce se mi vždy dařilo, věřím, že tady nějaké důležité zápasy vyhraju,“ doufá český tenista.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme