Kerberová letos podruhé vyzve ve finále grandslamu Serenu Williamsovou. Věřím si, říká Němka

Už podruhé v tomto roce si zahrají Američanka Serena Williamsová a Němka Angelique Kerberová o grandslamový titul v ženské dvouhře a tenisoví fanoušci při tom zažijí něco naprosto výjimečného. Aby se totiž dvě stejné hráčky utkaly aspoň dvakrát ve stejném roce ve finále, tak to se stalo naposledy před deseti lety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serenu Williamsovou dnes čeká další finále proti Angelique Kerberové

Serenu Williamsovou dnes čeká další finále proti Angelique Kerberové | Zdroj: Reuters

Je rok 2006, o titul v ženské dvouhře a to hned dvakrát v roce soupeří Belgičanka Justine Heninová a v obou finálových zápasech úspěšnější Francouzka Amélie Mauresmová.

V minulosti bývalo celkem běžné, že se o trofeje utkávaly stále ty samé tenistky. Vzpomeňme třeba na rivalitu Martiny Navrátilové a Američanky Chris Evertové hlavně v polovině osmdesátých let, Němky Steffi Grafové a Španělky Aranxty Sanchezové-Vikariové v půlce devadesátých let a řadu dalších. Dnes jsou závěrečné bitvy dvou stejných hráček už skoro zapomenutou událostí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyhrávání pro mě není nikdy dost, říká před dnešním finále tenisového Wimbledonu Serena Williamsová

„Chybí mi tam mít tu stálou čtyřku. Nikdy se to nesejde,“ povzdechla si nedávno někdejší Wimbledonská šampionka Jana Novotná.

Němka Angelique Kerberová by se ale takovou osobností vedle Američanky Sereny Williamsové možná mohla stát. I protože se prý naučila, jak se správně chovat na velkých turnajích.

„Minulý rok jsem vyhrála čtyři tituly jako hráčka světové desítky, kariéra se vyvíjela dobře, ale teď bych mohla říct, že hraji lépe na velkých turnajích. Změnilo se ale to, že si mnohem víc věřím. V sebe i svůj tým. Zvlášť po titulu v Austrálii. Jsem teď mnohem klidnější před začátkem turnajů. Vím, že můžu věřit svému tenisu,“ říká Angelique Kerberová.

Američanka Serena Williamsová ta se na velké akce připravuje stále skvěle, i když ji teď vadí, že opakovaně prohrává finálové zápasy. I v necelých 35 letech u ní platí, že se závěrečných duelů o titul nechce jen účastnit.

„Myslím, že kdokoli jiný na celé této planetě by to považoval za skvělý úspěch. Ale pro mě je ještě lepší držet v ruce vítěznou trofej a vyhrávat. Toho pro mě není nikdy dost. To je myslím i to, co mě odlišuje. To je to, co mě dělá Serenou,“ vysvětluje světová jednička.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme