Klidnější tréninkový plán mezi zápasy Kvitové svědčí. Ve volném dni vynechává tenis a jde do fitka

Pro českou tenistku Petru Kvitovu to byla dlouho komplikovaná sezona, ale stále ještě může mít velmi dobré zakončení. Na US Open v New Yorku postoupila po výhře nad Svitolinovou z Ukrajiny do osmifinále, což se ji letos na žádném jiném grandslamovém turnaji nepovedlo. Navíc krátce před tím v Riu získala olympijskou medaili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se na US Open dostala letos nejdál v grandslamovém turnaji

Petra Kvitová se na US Open dostala letos nejdál v grandslamovém turnaji | Zdroj: Reuters

Na americký kontinent cestovala Petra Kvitová dlouhá léta bez velkých očekávání a vzhledem k těžkým klimatickým podmínkám i s jistými obavami, ale v nejsložitější sezoně je najednou všechno obráceně.

„Už si myslím, že je to lepší. Letos jsem vynechala Cincinnati, což je asi můj nejneoblíbenější turnaj z celého roku, protože tam je opravdu hodně vlhko a nehraje se mi tam úplně nejlíp. Možná i to k tomu pomohlo, že jsem tam nemusela jet a neztratila jsem nic na tom sebevědomí, které jsem měla po Riu. Trošku jsem se bála, jak bude vypadat New Haven a US Open po emočním výpadku v Riu, kdy jsem byla hodně vyčerpaná. Jsem ráda, že to je zpět - bojovnost a emoce jsou a přijde mi, že to je docela dobré,“ těší Petru Kvitovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová má za sebou komplikovanou sezonu. Na US Open zatím dosáhla na svůj nejlepší letošní grandslamový výsledek a ještě nekončí

Také loni uhrála svůj nejlepší grandslamový výsledek Petra Kvitová až v New Yorku, ale minulý rok byl specifický vzhledem k dlouhotrvajícím zdravotním potížím české tenistky. Kvůli tomu ale zavedla se svým týmem klidnější tréninkový plán mezi zápasy a tento model, jak se zdá, se osvědčil.

„Možná jsem konečně přišla na to, jak to tady mám dělat. Když je den volna, tak nejezdím na tenis a spíš si vždycky udělám nějaké fitko na hotelu a fakt to začínám mít od loňska docela ráda,“ říká.

V přelidněném New Yorku (v nejtěžších klimatických podmínkách pro sportovce s astmatickými potížemi) dosahuje nejlepšího grandslamového výsledku v tomto roce. Zatímco do US Open posbírala v této sezoně na turnajích velké čtyřky pouhé čtyři výhry, což je nejméně od roku 2009, teď v Americe se po vítězství ve dvou setech nad Svitolinovou z Ukrajiny raduje ze třetí newyorské.

Už v Kanadě hrála Petra Kvitová solidně, v Brazílii svůj vzestup potvrdila bronzovou olympijskou medailí a přes zdravotní potíže si formu podržela i pro turnaje na východě Spojených států, pro ten menší přípravný v New Havenu i pro ten důležitější grandslamový. „Jsem ráda, že od toho Montrealu a Ria, kdy mě to trochu nakoplo, a můžu v tom pokračovat.“

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme