Konec ve druhém kole. V Dubaji vypadly obě sestry Plíškovy

Během několika hodiny vypadly z tenisového turnaje v Dubaji Karolína a Kristýna Plíškovy. Zatímco méně úspěšná ze sourozenecké dvojice nestačila na Američanku Davisovou, světová trojka podlehla Francouzce Mladenovicové, která vyřadila už druhou Češku ve dvou dnech. Vypadla i Barbora Strýcová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková prohrála ve finále v Dubaji s Rumunkou Halepovou

Karolína Plíšková prohrála ve finále v Dubaji s Rumunkou Halepovou | Zdroj: Reuters

Karolíně Plíškové selhala ve druhém kole v Dubaji její největší zbraň - podání. V zápase proti Kristině Mladenovicové zaznamenala pouhá dvě ese a spáchala šest dvojchyb. Francouzce servis také příliš nešel, ale Plíšková nijak nazářila ani na returnu a nedokázala šance od světové třicítky využít.

V obou ze dvou setů ztratila česká žebříčková jednička dvakrát svůj servis. Ve druhém dějství si sice jedno ztracené podání vzala zpět, ale Mladenovicová okamžitě znovu odskočila. V závěru tenistka z Loun nevyužila tři brejkboly, Francouzka naopak proměnila hned první mečbol a do osmifinále postupuje výsledkem 6:2 a 6:4.

O několik hodin dříve se s turnajem rozloučila i Karolínina sestra Kristýna. Proti Lauren Davisové z USA sice za půl hodiny získala první set, jenže pak podobně jednoznačně ztratila další dvě sady a vypadla 6:1, 1:6 a 3:6.

Boj o třetí kolo nezvládla ani poslední česká zástupkyně Strýcová. Třicetiletá tenistka, jíž momentálně patří ve světovém žebříčku 20. místo, prohrála s Pcheng Šuaj i třetí vzájemný zápas. O rok starší soupeřce dnes sice jako první sebrala podání, brejk ale neudržela a Číňanka pak utkání s přehledem dovedla k vítězství.

Výsledky tenisového turnaje žen v Dubaji:
Dvouhra - 2. kolo:
Mladenovicová (Fr.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 6:2, 6:4, Davisová (USA) - Kristýna Plíšková (ČR) 1:6, 6:1, 6:3, Bondarenková (Ukr.) - Muguruzaová (5-Šp.) 4:1 skreč, Wozniacká (10-Dán.) - Golubicová (Švýc.) 6:4, 6:2, McHaleová (USA) - Ósakaová (Jap.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Hingisová, Chan Yung-Jan (4-Švýc./Tchaj-wan) - Peschkeová, Grönefeldová (ČR/Něm.) 4:6, 6:3, 14:12.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme