Kristýna Plíšková a Štěpánek vypadli na Wimbledonu v prvním kole. Berdycha s Veselým zastavil déšť

Kristýna Plíšková je první českou tenistkou, která v dosavadním průběhu Wimbledonu prohrála už v prvním kole, když podlehla Číňance Tuan Jing-jing ve dvou setech. Radek Štěpánek sice dokázal proti Kyrgiosovi vyhrát třetí set, ale nakonec obrat nedokonal a prohrál 1:3. Výhru naopak oslavila Kateřina Siniaková, která si poradila s Parmentierovou. Ve Wimbledonu začali i Tomáš Berdych, jenž hraje s Chorvatem Dodigem 2:1 na sety, a Jiří Veselý. Program v All England Clubu ale zkomplikoval déšť.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek

Radek Štěpánek | Zdroj: Reuters

37letý Radek Štěpánek dostal pro svou 14. účast v singlu na Wimbledonu divokou kartu. Proti Australanu Kyrgiosovi ji ale od začátku zápasu nedokázal využít. První dva sety dohromady trvaly dohromady 70 minut a 18. hráč světa je vyhrál 6:4 a 6:3.

Ve třetí sadě ale český veterán odmítl rychlé vyřazení z turnaje. Sice už prohrával 3:5 a tenista s řecko-malajsijskými kořeny podával na vítězství, jenže v kritickém okamžiku vyhrál osm z deseti míčků a vynutil si tie-break.

Ve zkrácené hře Štěpánek odvrátil dva mečboly a naopak využil svůj čtvrtý setbol. Snížil tak na 1:2.

To však bylo ze strany českého veterána vše, když následně jasně prohrál čtvrtý set v poměru 1:6 a na turnaji v singlu skončil.

Druhé kolo má naopak na dosah Tomáš Berdych, který vede 2:1 na sety a ve čtvrté sadě 4:1 nad Chorvatem Ivanem Dodigem. Berdych sice hned na úvod zápasu ztratil podání, ale následně si prohraný servis vzal rychle zpátky a nakonec získal první sadu v tie-breaku.

Druhý set zápasu mezi Berdychem a Dodigem přerušil kolaps diváka, jenž musel být ošetřen. Neplánová přestávka devátému hráči světa příliš neprospěla, když v krátkém sledu dvakrát ztratil servis a Chorvat slavil vítězství ve druhé sadě.

V dalších dvou setech ale turnajová desítka začala naplňovat roli favorita, když nejprve ovládla třetí sadu 6:1 a ve čtvrté zatím vede 4:1. Za tohoto stavu bylo ovšem utkání kvůli dešti pozastaveno a pokračovat bude až zítra.

Podobný osud jako Berdycha dnes potkal i Jiřího Veselého, jenž výborně vstoupil do zápasu s Nizozemcem Igorem Sijslingem. Daviscupový reprezentant nejprve s přehledem vyhrál první set 6:2 a dařilo se mu i ve druhé sadě, kterou vybojoval v poměru 6:2. Na začátku třetího dějství byl ale zápas kvůli špatným klimatickým podmínkám přerušen.

Z českých tenistek dnes postoupila pouze Kateřina Siniaková

Hned čtyři české hráčky měly dnes vstoupit do legendárního Wimbledonu, kvůli počasí ale na kurt vstoupily pouze dvě.

Kristýna Plíšková nezopakuje svůj loňský výsledek, kdy ve Wimbledonu postoupila do třetího kola. V začínajícím ročníku nesplnila roli favoritky a prohrála s Číňankou Tuan Jing-jing 3:6, 6:3 a 5:7.

V téměř dvě hodiny trvajícím zápase sice lounská tenistka potvrdila pověst sester Plíškových a nasázela čínské soupeřce 10 es. Bilanci jí ale pokazilo šest dvojchyb a 34 nevynucených ztrát.

Tuan Jing-Jing, která se do soutěže dostala jako šťastná poražená z kvalifikace, sice v rozhodujícím setu ztrácela, stav 1:3 ale dokázala otočit a ve druhém kole se utká s vítězkou zápasu Američankou Riskovou a Italkou Vinciovou.

Poprvé v kariéře do druhého kola na Wimbledonu postoupila Kateřina Siniaková, která ve dvou setech 6:3 a 7:5 porazila Pauline Parmentierovou z Francie.

Siniaková potřebovala k vítězství pouze 78 minut poté, co v průběhu celého zápasu ztratila své podání pouze jednou, když tímto způsobem zaváhala ve druhém setu. Česká hráčka si o postup do třetího kola, které by bylo jejím novým grandslamovým maximem, zahraje s Caroline Garciaovou.

Podle původního programu dnes do hry měly zasáhnout také Petra Kvitová a Barbora Strýcová. České tenistky ale do akce nepustilo špatné počasí.

Vojtěch Man, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme