Kristýna Plíšková prohrála v Melbourne s obhájkyní Kerberovou

Tenistka Kristýna Plíšková podlehla v Melbourne ve třetím kole Australian Open podle očekávání světové jedničce Angelique Kerberové. V duelu s německou obhájkyní titulu v Areně Roda Lavera často chybovala a zápas prohrála za 55 minut ve dvou setech 0:6 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková | Zdroj: Reuters

V posledním utkání dne na centrkurtu se střetne desátý nasazený Tomáš Berdych s bývalým prvním tenistou světa Švýcarem Rogerem Federerem.

Levou rukou hrající Kristýna Plíšková, dvojče finalistky US Open Karolíny Plíškové, působila od začátku nejistě. Celkem udělala 34 nevynucených chyb oproti soupeřčiným 14 a nevyužila tak ani slabšího servisu Němky v první sadě.

„Čekala jsem jiný výkon, nervozita mě stála první set. Byla to trošku daň, přitom jsem čekala, že to ustojím úplně v klidu. Byla jsem trošku překvapená z toho, co jsem předvedla,“ řekla Plíšková českým novinářům v Melbourne.

Za 17 minut prohrávala 0:5 a první game získala až za stavu 0:2 ve druhé sadě. Pak dokázal vzít Kerberové i podání a vyrovnala na 2:2, ale od stavu 4:4 po dalších chybách přišla o zbylé dvě hry a zápas prohrála. „Nebylo to tak jednoduché. Je nebezpečná, trefuje míče ostře a soustředila jsem se až do konce, protože nikdy nevíte, co se může stát,“ řekla Kerberová.

Dvojče Kristýna Plíškové Karolína i světová šestnáctka Barbora Strýcová odehrají sobotní zápasy 3. kola grandslamového Australian Open na kurtu Margaret Courtové. Strýcová program začne duelem s Francouzkou Caroline Garciaovou a Plíšková večer uzavře proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové.

Murray pokračuje bez ztráty setu

První tenista světa Brit Andy Murray na Australian Open stále neztratil ani set. Američana Sama Querreyho ve třetím kole porazil 6:4, 6:2 a 6:4. V osmifinále loňský finalista úvodního grandslamu sezony narazí na Němce Mischu Zvereva.

Devětadvacetiletý Murray si sice v předchozím utkání s Rusem Andrejem Rubljovem vyvrtnul pravý kotník, proti Querreymu však hrál zcela bez omezení. Utkání měl pod kontrolou a menší drama favorit připustil až ve třetím setu, v němž poprvé ztratil podání a dovolil soupeři vyrovnat na 2:2.

Murray na Australian Open usiluje po pěti prohraných finále o první titul v kariéře. Na grandslamech dosud triumfoval dvakrát ve Wimbledonu a jednou na US Open.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme