Kristýna Plíšková si v Taškentu poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále na okruhu WTA

Kristýna Plíšková si v Taškentu poprvé na turnaji WTA Tour zahraje čtvrtfinále. Sestra úspěšnější Karolíny, finalistky nedávného US Open a světové šestky, zdolala ve druhém kole pátou nasazenou Japonku Kurumi Naraovou 6:2, 6:2. O semifinále bude v uzbecké metropoli bojovat letos prvně i další česká tenistka Denisa Allertová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Kristýna Plíšková

Tenistka Kristýna Plíšková | Foto: CC BY-SA 2.0

Stá hráčka žebříčku Kristýna Plíšková se stejně jako její dvojče Karolína spoléhá na servis a dnes si k výhře nad Naraovou pomohla osmi esy.

Nečelila jedinému brejkbolu. V první sadě sice proměnila až pátý setbol, ale po 66 minutách jí naopak k postupu stačil hned první mečbol.

Čtvrtfinálovou soupeřkou čtyřiadvacetileté české tenistky bude Ruska Irina Chromačevová. Na začátku září Kristýna Plíšková získala titul na podniku nižší kategorie v čínském Ta-lienu, z okruhu ITF má devět singlových prvenství.

Kvitová zdolala světovou jedničku, bitva s Kerberovou trvala přes tři hodiny

Číst článek

Allertová, nasazená devítka, porazila Rumunku Patricii Tigovou 7:5, 6:2. V prvním setu odvrátila osm z devíti brejkbolů, při setbolu jí soupeřka pomohla dvojchybou. Druhý set už byl jasně v režii třiadvacetileté Češky, jež si zahraje čtvrtfinále po jedenácti měsících. S příští soupeřkou a turnajovou dvojkou Belgičankou Kirsten Flipkensovou hrála loni v Linci právě své poslední čtvrtfinále a prohrála.

Tenisový turnaj žen v Taškentu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Naraová (5-Jap.) 6:2, 6:2, Chromačevová (Rus.) - Broadyová (8-Brit.) 6:2, 6:4, Allertová (9-ČR) - Tigová (Rum.) 7:5, 6:2, Flipkensová (2-Belg.) - Sakkariová (Řec.) 7:6 (7:0), 3:6, 7:6 (7:4), Hibinová (4-Jap.) - Ozakiová (Jap.) 7:5, 6:1, Curenková (6-Ukr.) - Soyluová (Tur.) 6:1, 3:6, 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme