Kurty v Paříži jsou připraveny pro Nadala, útočící tenisté mají problémy

Útočně hrající tenisté to mají na grandslamovém Roland Garros ještě mnohem složitější než dřív. Důvodem jsou podmínky, které pořadatelé pro letošní antukové mistrovství připravili. Míče létají pomaleji a také hrací povrch je zatím měkčí než v minulých letech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pomalý povrch na kurtech pro French Open vyhovuje hře Rafaela Nadala

Pomalý povrch na kurtech pro French Open vyhovuje hře Rafaela Nadala | Zdroj: Reuters

Když Rafael Nadal vyhrál svůj první zápas na letošním Roland Garros, politoval svého mladého francouzského soupeře, říkal, že pro něj muselo být těžké hrát poprvé před tolika lidmi grandslamový zápas na centrkurtu.

Jenže ono je to letos složitější i pro mnohem ostřílenější borce. Hlavně pro ty, co spoléhají na tvrdý servis a rychlou hru. „Bylo tam poměrně hodně antuky. Všichni říkali, že je to proto, aby kurty vydržely, že na zápas to bude dobré,“ prozradil své zkušenosti z prvních dní v areálu Tomáš Berdych.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na kurty v Paříži se s českými tenisty zaměřil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Není sám. Zdejší podmínky jsou přímo ušité na míru devítinásobnému šampionovi z Paříže Rafaelu Nadalovi ze Španělska, který bez velké nadsázky považuje dvorce za svůj druhý domov.

„Asi si s ním budu muset promluvit. Dlouho jsem to tak nezažila, je to spíš tlačení, aby to nějak spadlo. Od čtvrtka trénujeme a pořád to bylo těžké,“ čílila se z legrace Petra Kvitová, která to má při zdejších podmínkách složitější s tím, aby na svou soupeřku poslala nechytatelnou ránu.

Letošní Roland Garros představuje, zdá se, ještě mnohem větší šichtu pro všechny tenisty, kteří se spoléhají na rychlou hru. „Je to pro mě hrozně těžké. Servis tu nepíše jako na betonu a je těžší tu vyhrát. Rozdíly se smazávají a bude tu těžký každý zápas,“ přiznává Karolína Plíšková.

Mají odlišnou hru i povahu. Štěpánek s Berdych se poprvé utkají na grandslamu

Číst článek

Už v antukové části sezony pobolívalo rameno, takže i z tohoto důvodu teď nemusí být na dvorcích Rolanda Garrose v komfortní pozici.

„Některé betony jsou také pomalejší, ale teď se to nějak sešlo. V Praze nebylo nejtepleji, v Madridu trochu zapršelo a míče byly hned těžké. Antuka je v tomhle těžká, míče se strašně rychle ohrají a čím je zápas delší, tím je těžší,“ vysvětluje Karolína Plíšková.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme