Kvitová a Šafářová jsou v Madridu ve čtvrtfinále, Berdych zvládl první krok

Do čtvrtfinále silně obsazeného tenisového turnaje v Madridu postoupily dvě Češky. Petra Kvitová si poradila s Ruskou Pavljučenkovovou ve dvou setech a Lucie Šafářová zdolala Italku Robertu Vinciovou. Barboru Strýcovou vyřadila Rumunka Beguová, která bude další soupeřkou Kvitové. Do dvouhry mužského pavouku vstoupil úspěšně Tomáš Berdych po vítězství ve 2. kole nad Fracnouzem Richardem Gasquetem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokud chce mít Petra Kvitová jistotu postupu, musí zvítězit, pomoci jí má agresivní hra

Pokud chce mít Petra Kvitová jistotu postupu, musí zvítězit, pomoci jí má agresivní hra | Zdroj: Reuters

Kvitová se na madridské antuce zlepšuje každým zápasem. Proti Rusce Pavljučenkovové získala od stavu 1:1 v prvním setu pět her v řadě a celou sadu získala za 24 minut.

Druhý set byl sice vyrovnanější, česká světová čtyřka během něj také přišla o jednu servírovací hru, v devátém gemu ale využila chyby soupeřky k zisku jejího servisu a rozhodující výhody. Za 68 minut hry zápas doservírovala k výhře 6:1 a 6:4.

V boji o semifinále se Kvitová mohla v českém souboji utkat s Barborou Strýcovou, proti ale byla Rumunka Irina-Camelia Beguová, která v osmifinálovém zápase zvítězila ve více než hodinu a půl dlouhé bitvě dvakrát 6:4.

Šafářová bojovala o postup s Vinciovou téměř dvě hodiny. V druhé sadě prohrávala 1:4 a 2:5, ale dokázala ji dotáhnout do tie-breaku, který vyšel lépe Italce. V třetím setu česká tenistka uštědřila soupeřce "kanára" a probojovala se počtvrté v sezoně do čtvrtfinále.

O semifinále sei Šafářová zahraje buď s Australankou Samanthou Stosurovou, nebo s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou.

Berdycha čeká další Francouz

Berdych se v duelu s Gasquetem mohl spolehnout na servis, který neudržel pouze v pátém gamu úvodního setu. Své zaváhání ale rychle napravil, podání svému soupeři sebral čistou hrou a tie-break ovládl 7:3.

Druhou sadu turnajová šestka rozhodla brejkem na 6:5, v následující hře Berdych další čistou hrou set i celý zápas ukončil. V osmifinále čeká českého daviscupového reprezentanta další Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):
Ženy (dotace 4 185 405 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (4-ČR) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:1, 6:4, Beguová (Rum.) – Strýcová (ČR) 6:4, 6:4, Šafářová (13-ČR) - Vinciová (It.) 6:4, 6:7 (6:8), 6:

Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Gasquet (Fr.) 7:6 (7:3), 7:5

Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme