Kvitová a spol. se chystají na Fed Cup. Ve víkendovém finále vyzvou Rusky

České tenistky začaly přípravu na fedcupové finále, ve kterém se o víkendu utkají s Ruskami. Při závěrečné sportovní akci sezony chtějí mít co nejvíce sil, čemuž také uzpůsobily program posledních dní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová by se s Marií Šarapovovou měla utkat i v Praze při finále Fed Cupu

Petra Kvitová by se s Marií Šarapovovou měla utkat i v Praze při finále Fed Cupu | Zdroj: Reuters

Týmová jednička Petra Kvitová přiznává, že na raketu teď v týdnu po Turnaji mistryň prakticky nesáhla. A není rozhodně jedinou tenistkou, která na konci sezony hledala aspoň pár dní na kvalitní odpočinek.

I na Masters v Singapuru bylo vidět, že už toho mají nejlepší světové singlistky v závěru roku dost. Na „béčkovém" turnaji mistryň v Číně teď některé hráčky boje ve skupinách dokonce vzdávaly. Najít co nejvíce sil bude zřejmě klíčové i pro úspěch ve fedcupovém finále.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro českou tenistku Petru Kvitovou mají souboje s Ruskou Marií Šarapovovou pikantní příchuť

„Tréninky se řeší vždy ze dne na den, jak se kdo cítí a co je potřeba druhý den. Není to tak, že máme napsané tréninky tři dny dopředu, ale ať se to udělá nejlépe, jak to jde. Někdo může hrát hodinu a půl dvakrát za den, někdo bude hrát hodinu, pak půl, pak se to i několikrát změní během dne. Jde jen o komunikaci mezi realizačním týmem a hráčkami, aby si to sedlo,“ popsal Petr Pála tréninkový plán, do kterého se už od úterka zapojí všechny členky týmu.

Tedy i Karolína Plíšková, která po příletu z Číny jako jediná naskočí do fedcupového týdne rovnou z turnaje.

České tenistky ani týmový kapitán zatím nepřemýšlejí nad tím, koho Rusky do finálového zápasu postaví, ale s účastí největší hvězdy Marie Šarapovové v obou singlových zápasech v sobotu i v neděli počítají.

V noci na pondělí Madonna, v úterý ráno tenisový kurt. O2 arena je jako chameleon

Číst článek

Platí to i o Petře Kvitové, která se s ní nedávno utkala na Turnaji mistryň v Singapuru. „Myslím, že to byla taková předpremiéra toho, co tady přijde. Musím říct, že zápasy s Marií mají pro mě trošku jiný náboj. Je to taková pikantnost celého duelu tady.“

Samotný zápas čeká české tenistky až o víkendu, ale potěšit fanoušky mohly už dnes. V budově Českého rozhlasu se jim od půl šesté odpoledne podepisovaly.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme