Kvitová chce za rok startovat ve Stromovce. Teď se chystá na turnaj do Madridu

Českým tenistkám se na turnaji v Praze daří a už teď je jisté, že se jedna z nich představí v sobotním finále. Úspěchy reprezentačních kamarádek i domácí atmosféra zaujaly také nejlepší hráčku posledních let Petru Kvitovou, která to má s účastí na podobných akcích coby členka elitní desítky složitější. Příští sezonu by ale chtěla ve Stromovce startovat, a jak potvrdila, pokud se nestane nic mimořádného, v areálu Sparty za rok nastoupí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Petra Kvitová se může usmívat. Před odletem do Madridu, kde příští týden obhajuje loňský titul, slyšela dobrou zprávu. Od předního fyzioterapeuta Pavla Koláře dostala svolení ve Španělsku startovat, přestože měla v posledních dnech zdravotní potíže.

„Mám bolavé břicho a doufám, že se to polepší. Akorát Madrid začíná už v sobotu, můžu dostat třeba nedělní start, je to už jen pár dní,“ ví Kvitová. Ta bude v Madridu obhajovat tisíc bodů za loňské vítězství, a tak v žebříčku nemůže získat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová má start na turnaji v Madridu povolený, i když ji břicho stále bolí. Doufá, že před odletem do Španělska se její zdravotní stav zlepší

První zápasy na antuce pod novým trenérem Františkem Čermákem ji ale dávají naději, že by ztráta nemusela být tak velká. Vždyť ve Stuttgartu došla až do semifinále, kde po boji vypadla s pozdější šampionkou Němkou Kerberovou.

„Jsem ráda, že jsem se čtrnáct dní připravovala na antuce. Cítila jsem se dobře, věděla jsem, že mám natrénováno. A zápasy to jen ukázaly. Myslím si, že to byl super turnaj,“ říká Kvitová, která – když ji to zdravotní stav umožňuje – pracuje na tom, aby byla na kurtu hladovější a tedy útočnější, i s častější hrou na síti.

„Třeba na trávu to bude určitě jedna z taktických variant. Zapojit nějaký volej či kraťas bude dobrá volba do hry. Když jsem měla čas sama pro sebe bez kouče, snažila jsem se na tom zapracovat. Tím, že je Franta (Čermák – pozn. red.) deblista, je to pro mě o to lepší a lehčí. Trošku mi vysvětlí princip a je to jednodušší,“ prozradila Kvitová při krátké návštěvě turnaje Prague Open.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme