Kvitová dostala v Eastbourne v rozhodujícím setu kanára od Kontaové a končí v osmifinále

Tenistka Petra Kvitová na travnatém turnaji v Eastbourne skončila v osmifinále. Rozhodla o tom její dnešní prohra s Britkou Johannou Kontaovou, které podlehla ve třech setech 7:5, 4:6, 0:6. Šanci napravit českou bilanci v Eastbourne má ještě Karolína Plíšková, která své utkání zatím nedohrála.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová (vpravo) dnes netačila na Johannu Kontaovou

Petra Kvitová (vpravo) dnes netačila na Johannu Kontaovou | Zdroj: Reuters

Kvitové se dnes podařil vyhrát pouze první set, nicméně ani cesta za tímto dílčím úspěchem nebyla snadná, když česká tenisová jednička vstoupila do zápasu dvěma ztracenými servisy. Posléze ale zabrala a vývoj první hry otočila na konečných 7:5 ve svůj prospěch.

Jedenáctá hráčka světa podobným způsobem vstoupila i do druhého setu. V něm však už zvrat nedokázala, když Britce podlehla v poměru 4:6.

Rozhodující třetí set pak byl již v jasné režii Kontaové, která Kvitové nedovolila zisk jediného gemu a uštědřila papírové favoritce kanára.

V dalším zápase má blízko k postupu Karolína Plíšková, která proti Japonce Doiové ovládla první set v poměru 6:2. České tenistce se přitom daří i ve druhém setu, ve kterém má zatím navrch. Duel byl ale kvůli dešti přerušen.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme