Kvitová hraje v Asii ráda. Nalezenou formu může využít i ve finále Fed Cupu

Český fedcupový tým odjel do dějiště finálového zápasu, ale na jednu ze svých velkých opor bude ve francouzském Štrasburku čekat až do úterka. Tenistka Petra Kvitová se totiž zdržela v Číně, jak nejdéle mohla. Z Ču-chaje přiletí jako vítězka „Malého Masters“.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová s pohárem z Elite Trophy

Petra Kvitová s pohárem z Elite Trophy | Zdroj: ČTK

„Řekla jsem si, že nechci jet domů jako poražená,“ řekla Petra Kvitová na tiskové konferenci po finále v Ču-chaji. Ze stavu 1:4 otočila zápas s Elinou Svitolinovou a potvrdila, že Čína je pro ni zase šťastná.

Na přelomu roku tam sice onemocněla a ztratila na váze, ale to byla spíš jen výjimka potvrzující pravidlo. Ve většině případů se odtud vrací v pořádku a často i s kilogramy navíc. Díky vyhraným trofejím v zavazadlech. „Asii mám ráda, hraju tam dobře,“ říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová v Asii hraje ráda. Přenese si formu i do Evropy?

Láska je to vzájemná, i teď v Ču-chaji byly v hledišti vidět české vlajky a nápisy. Petra Kvitová je v Číně stále populárnější a může za to i přátelství s tamní legendou Li Na, která si právě českou tenistku přizvala v roce 2014 i na svou rozlučku.

„Jedna novinářka ze Sports Illustrated si dělala legraci, že by bylo nejlepší, aby Petra ve Wu-chanu, rodišti Li-Na, vyhrála titul. S nadsázkou říkal, že tamní lidé Petru adoptovali. A ona tam skutečně vyhrála,“ vzpomínala nedávno zahraniční manažerka české tenistky Katie Spellmanová.

Ve Štrasburku nechá všechno

„Lidem v úplně jiné části ukázala, jak skvělým člověkem je,“ dodala manažerka. Petra Kvitová to ukázala už několikrát, od roku 2014 získala v Číně tři velké tituly, dva poslední v sezoně, která byla dlouho velmi složitá, a kterou zlomila medaile z olympijského turnaje v Riu.

Kvitová ovládla 'Malé Masters' v Ču-chaji. Ve finále porazila Ukrajinku Svitolinovou

Číst článek

„Medaile byla velký úspěch a její výkony šly nahoru. Pak porazila velmi dobré hráčky, chtěla se poprat i o Masters, ale kousek chyběl. Sezona je dlouhá a celá dobrá nebyla, ale jsem rád, že od olympiády to bylo herně dobré,“ těší Petra Pálu.

Fedcupový kapitán věří, že si Petra Kvitová čínskou formu přenese i do finále týmové soutěže do haly ve francouzském Štrasburku. „Bude hodně unavená i z cestování, ale jak ji znám, určitě se na ten víkend vyhecuje. Nechám tam úplně všechno, co jí v nádrži zbylo.“

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme