Kvitová i Berdych si v tenisových žebříčcích o místo polepšili

S nálepkou třetí nejlepší tenistky na světě vstoupí Petra Kvitová do Turnaje mistryň. I přesto, že si česká hráčka dala v minulém týdnu volno, v žebříčku WTA si o jednu příčku polepšila. Zůstaly před ní jen jednička Serena Williamsová z USA a Maria Šarapovová z Ruska. V pořadí ATP o jedno místo poskočil také Tomáš Berdych.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáši Berdychovi patří v žebříčku ATP aktuálně 6. místo

Tomáši Berdychovi patří v žebříčku ATP aktuálně 6. místo | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletý tenista předskočil na šesté pozici Japonce Keie Nišikoriho díky desátému turnajovému triumfu v kariéře, který vybojoval ve Stockholmu. Berdycha dělí jen 100 bodů od Španěla Davida Ferrera a zároveň od vyrovnání osobního maxima.

Druhým nejlepším českým hráčem je Lukáš Rosol, jenže uzavírá první třicítku. V čele žebříčku zůstává Srb Novak Djokovič.

České tenistky jsou na tom lépe, v elitní třicítce se nachází hned čtyři. Semifinalistka z Moskvy Lucie Šafářová se posunula na 16. pozici, Karolína Plíšková i přes vyřazení v prvním kole v ruské metropoli si posunula osobní maximum z 27. na 24. místo a nejvýše v kariéře se ocitla po finálové účasti v Lucemburku Barbora Záhlavová-Strýcová, které patří 26. příčka.

Účast v moskevském semifinále výrazně pomohl i Kateřině Siniakové. Osmnáctiletá tenistka poprvé pronikla do první stovky, aktuálně je na 86. místě.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme