Kvitová musela s pořezanou rukou na operaci. Jsem silná, budu bojovat, vzkazuje fanouškům

Tenistka Petra Kvitová musela na operaci levé ruky, kterou jí v úterý při přepadení pořezal neznámý útočník. ČTK informaci potvrdil její mluvčí Karel Tejkal a agentuře Reuters manažerka pro zahraničí Katie Spellmanová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se na svůj oblíbený povrch vrátila vítězstvím nad feducpovou kolegyní

Petra Kvitová se na svůj oblíbený povrch vrátila vítězstvím nad feducpovou kolegyní | Zdroj: Reuters

„Na základě konzultací bylo rozhodnuto a v tuto chvíli se Petra podrobuje operaci ruky. Po skončení zákroku budeme informovat o jejím stavu,“ uvedl Tejkal.

„V současnosti podstupuje čtyřhodinový zákrok na ruce,“ sdělila emailem Reuters zahraniční PR manažerka české tenistky Spellmanová, Angličanka žijící v Torontu.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu byla dnes ráno přepadena ve svém bytě v Prostějově. Při přepadení se bránila a má řezné rány na levé ruce, ve které drží raketu. Nejspíše jsou zasaženy i šlachy, proto musela podstoupit chirurgický zákrok.

„V mém bytě mě napadl muž s nožem. Po pokusu o obranu mám ošklivé zranění na levé ruce a jsem otřesená, ale naštěstí jsem naživu. Jsem silná a budu bojovat tak, jak mě znáte,“ napsala Kvitová odpoledne na sociálních sítích v angličtině. V češtině dodala, že děkuje za vzkazy a podporu. „Nebojte se o mě,“ dodala.

To nejhorší mám za sebou, vzkazuje Kvitová. Po přepadení má zraněnou levou ruku

Číst článek

Šestadvacetiletá hráčka se přitom teprve zotavovala z únavové zlomeniny zánártních kůstek pravé nohy, kvůli které dnes zrušila účast na Hopmanově poháru. Příští týden plánovala, že začne nohu zatěžovat, a chtěla stihnout turnaje v Austrálii.

Nejznámějším případem napadení tenistky v minulosti byl útok na Monicu Selešovou. Bývalou světovou jedničku ale napadl muž během zápasu v Hamburku v roce 1993 a bodl ji nožem do zad, protože byl bláznivým příznivcem Steffi Grafové.

Podobně jako Kvitová byla doma přepadena bývalá ruská tenistka Anna Čakvetadzeová. Maskovaní lupiči v roce 2007 hráčku i její rodiče svázali a poté zmizeli s penězi a cennostmi v celkové hodnotě přibližně čtyř milionů korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme