Kvitová na úvod French Open porazila Kovinićovou a postoupila do druhého kola

Česká tenistka Petra Kvitová zvládla na úvod French Open roli favoritky, když si dnes v dramatickém souboji poradila s Dankou Kovinićovou ve třech setech 6:2, 4:6 a 7:5. Utkání sice oproti původním předpokladům začalo podle plánu krátce po 11. hodině, ale následně muselo být kvůli dešti krátce přerušeno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: ČTK

Petra Kvitová nevstoupila do úvodního kola Roland Garros zcela ideálně, protože hned v úvodním gemu musela čelit třem brejkbolům.

Komplikovanou situaci však česká tenistka ustála a naopak to byla ona, kdo se v následující hře jako první radovala z úspěšného brejku soupeřky.

Za stavu 3:0 pro Kvitovou se muselo utkání kvůli dešti přerušit. Krátká přestávka však českou tenistku nerozhodila a i nadále na kurtu dominovala, což ji poté vyneslo i vítězství 6:2 v prvním setu.

Kariéry tenistů se prodlužují. Největších úspěchů dosahují ve vyšším věku

Číst článek

Druhá sada však české fedcupové reprezentantce nevyšla. Ve druhém setu sice Kvitová vzala hráčce z Černé Hory servis celkem dvakrát, ale sama při svém podání selhala hned třikrát a prohrála 4:6. Utkání tak musel rozhodnout třetí set.

V něm si dlouho obě hráčky držely svůj servis, což se změnilo až v deváté hře, během které Kovinićová dokázala vzít Kvitové podání a ujala se vedení 5:4.

Kovinićová následně měla možnost utkání doserírovat do vítězného konce, nicméně česká hráčka vypjatou situaci zvládla lépe a srovnala vývoj skóre.

Kvitovou odvrácení konce evidentně povzbudilo, což potvrdila následnou čistou hrou a úspěšným brejbolem, který ji přinesl výhru v rozhodujícím setu. Díky výhře nad Černohorkou se Kvitová může těšit na zápas druhého kola, ve kterém narazí na Sie Su-wej.

Tenisový grandslamový turnaj French Open (antuka, dotace 32,017.500 eur):

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Kyrgios (17-Austr.) - Cecchinato (It.) 7:6 (8:6), 7:6 (8:6), 6:4, Sijsling (Niz.) - Ungur (Rum.) 6:1, 6:2, 7:6 (7:5), Gabašvili (Rus.) - Young (USA) 7:6 (7:1), 6:2, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (10-ČR) - Koviničová (Č. Hora) 6:2, 4:6, 7:5, Pavljučenkovová (24-Rus.) - Sorribesová (Šp.) 6:2, 6:0, Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) - Arruabarrenaová (Šp.) 7:6 (8:6), 6:3, Golubicová (Švýc.) - Riskeová (USA) 6:2, 1:6, 6:2.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme