Kvitová nepotvrdila dobrý vstup do travnaté sezony. V Birminghamu vypadla ve 2. kole

Tenistka Petra Kvitová sice na úvod travnatého turnaje v Birminghamu vyřadila Lucii Šafářovou, po druhém kole se ale s přípravným podnikem na Wimbledon loučí. Bývalá světová dvojka podlehla ve třech setech Lotyšce Ostapenkové. Zápas druhého kola čeká ještě Barboru Strýcovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová v Birminghamu vypadla

Petra Kvitová v Birminghamu vypadla | Zdroj: Reuters

Více než dvouhodinový zápas Petry Kvitové s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou přerušil déšť, ani pauza zaviněná počasím však pátou nasazenou tenistku nepovzbudila. S devatenáctiletou soupeřkou prohrála už podruhé v sezoně. Tentokrát na své oblíbené trávě 4:6, 6:4 a 3:6.

Tenistka z Fulneku se během zápasu druhého kola nemohla spolehnout na své podání. O servis ji 38. hráčka světového žebříčku připravila hned pětkrát. Sama Kvitová proměnila ze svých dvanácti brejkbolových šancí jen tři. Lotyška totiž byla v rozhodujících chvílích odvážnější, zatímco Češka kupila nevynucené chyby.

V rozhodující třetí sice Petra Kvitová rychle získala brejk a vedení 2:0. Jenže ve zbytku setu už získala pouze jedinou hru a po druhém kole vypadla. I tak má ale šanci, že se vrátí do elitní desítky světového žebříčku.

O čtvrtfinále přípravného turnaje na Wimbledon bude dnes bojovat ještě Barbora Strýcová. Soupeřkou Češky s nejlepší formou v letošní sezoně bude domácí Heather Watsonová.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 846.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Ostapenková (Lot.) - Kvitová (5-ČR) 6:4, 4:6, 6:3, Keysová (7-USA) - Paszeková (Rak.) 6:1, 6:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme