Kvitová nestihne Hopman Cup, zlomenina se hojí příliš pomalu

Tenistka Petra Kvitová nebude kvůli zranění hrát Hopman Cup. Na sociálních sítích oznámila, že se její únavová zlomenina zánártních kůstek na pravé noze neléčí tak rychle, jak by chtěla. Kvitová měla do tradičního klání smíšených dvojic nastoupit s Adamem Pavláskem, v roce 2012 turnaj spolu s Tomášem Berdychem vyhrála.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během US Open

Petra Kvitová během US Open | Zdroj: Reuters

„V příštím ročníku Hopman Cupu si nezahraju. Magnetická rezonance ukázala, že se noha hojí, ale ne tak rychle, jak bychom všichni chtěli,“ napsala Petra Kvitová na své účty na sociálních sítích. Jedenáctá hráčka světového žebříčku tak na začátku ledna nestihne plánovaný start do sezony. Nahradí ji Lucie Hradecká.

Únavovou zlomeninu zánártních kostí odhalilo na začátku prosince vyšetření u profesora Pavla Koláře, bývalé světové dvojce se tak zkomplikovala příprava před novým ročníkem. Musela totiž nosit ortézu. Na Lanzarote tak pod vedením nového trenéra Jana Vaňka pracovala především na kondici.

Turnaj smíšených dvojic měla v Perthu hrát a Adamem Pavláskem. Na západě Austrálie plánovala svou první účast od roku 2014, kdy spolu s Radkem Štěpánkem nepostoupila ze skupiny. O dva roky dříve celý turnaj vyhrála, tehdy byl jejím partnerem Tomáš Berdych.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme