Kvitová ovládla 'Malé Masters' v Ču-chaji. Ve finále porazila Ukrajinku Svitolinovou

Tenistka Petra Kvitová porazila ve finále v Ču-chaji Elinu Svitolinovou a slaví triumf na turnaji WTA Elite Trophy. Češka zdolala ukrajinskou hráčku poměrně jasně za necelou hodinu a čtvrt ve dvou setech 6:4 a 6:2. Pro Kvitovou byl turnaj v Číně jejím posledním individuálním vystoupením v této sezoně, když už ji čeká pouze fedcupové finále. V něm svěřenkyně Petra Pály narazí na Francouzky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během turnaje WTA Elite Trophy

Petra Kvitová během turnaje WTA Elite Trophy | Zdroj: Reuters

První set měl docela neobvyklý průběh – lépe do něj vstoupila Ukrajinka Svitolinová, která se ujala vedení 4:1. Poté však Petra Kvitová zabrala, vyhrála pět gemů v řadě a dovedla první dějství do vítězného konce.

Česká tenistka na úspěšnou sérii z první sady navázala i v té druhé, když soupeřce povolila první bod až v průběhu třetího gemu.

To však dvojnásobnou wimbledonskou vítězku nemuselo příliš trápit, protože si mezitím vypracovala náskok v podobě jednoho brejkbolu.

Kvitová nakonec vyhrála i druhý set, díky čemuž vyhrála nejen zápas, ale především druhý ročník WTA Elite Trophy. Tento titul pro Češku představuje již 19. primát v její kariéře na okruhu WTA.

Zásluhou úspěchu na čínském turnaji se Kvitová v novém vydání žebříčku WTA posune na 11. místo.

Takzvaného 'Malého Masters', které je určeno pro nejlepších 12 hráček světa vyjma těch, co se kvalifikovaly na Turnaj mistryň, se vedle Petry Kvitové zúčastnila i Barbora Strýcova – ta ovšem byla vyřazena už ve skupinové fázi.

Tenisový turnaj žen Elite Trophy v Ču-chaji v Číně (tvrdý povrch, dotace 2,214.500 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kvitová (3-ČR) - Svitolinová (4-Ukr.) 6:4, 6:2.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme