Kvitová podruhé obhajuje titul ve Wimbledonu. Ještě bojuje s nachlazením

Už podruhé v kariéře zažívá tenistka Petra Kvitová ten samý pocit. Do nejslavnějšího turnaje ve Wimbledonu vstupuje jako obhájkyně titulu. Letos ovšem s hendikepem. Kvůli nemoci teprve před pár dny začala s tréninkem a úplně zdravá ještě stále není.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spokojená Petra Kvitová se právě probojovala do osmifinále French Open

Spokojená Petra Kvitová se právě probojovala do osmifinále French Open | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Ještě mám rýmu, ale už to není nic oproti tomu, jak mi bylo. Zůstala jsem v posteli a byla jsem ráda, že jsem si přes den zdřímla. Naštěstí jsem nemusela brát antibiotika,“ prozradila Kvitová.

Česká jednička se kvůli nachlazení odhlásila z přípravného turnaje v Eastbourne a tady ve Wimbledonu si zatím jen párkrát zatrénovala. Tak malou zápasovou praxi na trávě před nejslavnějším grandslamem jako profesionálka zřejmě ještě neměla.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrou Kvitovou mluvil před startem letošního ročníku Wimbledonu Jaroslav Plašil

„O to větší budou nervy a tlak, bohužel jsem nestihla odehrát ani jeden zápas, což na důvěře nedodává. Říkala jsem si ale, že je lepší nehrát než prohrát hned v 1. kole,“ přiznává Kvitová, kterou teď trochu uklidňuje, že už v posledních měsících podobné situace zvládala.

V Madridu bez velké zápasové praxe na antuce turnaj vyhrála, ještě před tím dokázala po dlouhé přestávce bez velké přípravy vyhrát dva důležité fedcupové duely.

„Loni jsem onemocněla před odletem do Wu-chanu, takže jsem toho také moc nenatrénovala. Tím se trošku uklidňuju, ale samozřejmě to není pravidlem. Většinou se mi tady daří, mohlo by mi to dodat nějakou energii,“ vzpomíná na své zkušenosti Kvitová.

Wimbledon je rozlosován. Čechy čeká těžké první kolo a tlak z obhajoby bodů

Číst článek

Na druhé straně světová dvojka ví, že hra na trávě je specifická.

„Je možná výhoda, že nehrajeme dlouhé výměny, ale na reflexy musím být připravená. Taková čerstvost a připravenost na všechno, co přijde, mi ještě trochu chybí,“ vysvětluje trojnásobná fedcupová šampionka.

Wimbledon, nejzelenější grandslamový turnaj | Foto: Jaroslav Plašil

Do Wimbledonu vstoupí v roli obhájkyně podruhé v kariéře. Ale ani v roce 2012, kdy už si touto zkouškou - tehdy jako zdravá - prošla, se moc komfortně necítila.

„Tehdy jsem v Eastbourne prohrála hned v prvním kole. Na trávě jsem se při hře obecně necítila moc dobře, bylo to hodně přes sílu,“ vzpomíná Kvitová, která podle tradice vstoupí jako obhájkyně titulu do turnaje v úterý.

Už v úvodní den se na dvorcích All England Clubu představí celkem čtyři české tenistky - Lucie Šafářová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Petra Cetkovská.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme