Kvitová porazila ve Wu-chanu krajanku Karolínu Plíškovou

Vítězná série tenistky Karolíny Plíškové skončila v čínském Wu-chanu. Šampionka z nedávného turnaje v korejském Soulu podlehla v osmifinále zkušenější krajance Petře Kvitové 4:6 v rozhodujícím třetím setu. Plíšková si navzdory porážce polepší ve světovém žebříčku. Teď je průběžně devětadvacátá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová si s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou poradila za 48 minut

Petra Kvitová si s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou poradila za 48 minut | Zdroj: Reuters

Hned své první podání v zápase Plíšková příliš nezvládla, dala třetí tenistce světa k dispozici dva brejkboly a ten druhý Kvitová využila.

Momentálně úspěšnější z dvojčat Plíškových se ve druhém setu zvedla, při podáních Kvitové byla nebezpečná a dvakrát servis své soupeřky získala.

Jenže Kvitová v závěrečné sadě potvrdila svou pozici na žebříčku a na rozdíl od ostatních favoritek postoupila. Vypadla třeba Ruska Šarapovová, která nestačila ve dvou setech na švýcarskou kvalifikantku Bacsinskou.

Dále nepostoupila ani Barbora Záhlavová-Strýcová, která podlehla Němce Kerberová dvakrát 1:6. Stejný souboj si mohou za určitých okolností obě hráčky zopakovat už za měsíc a půl v Praze, kde by měly být na finále Fed Cupu.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme