Kvitová postupuje na US Open do třetího kola, Šátral se pokusí o překvapení proti Monfilsovi

České tenistky na amerických dvorcích válí. Po tom, co v úterním programu postoupily postupně Denisa Allertová, Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková i Karolína Plíšková, přetlačila svou soupeřku i Petra Kvitová a postupuje na US Open do třetího kola. Turkyni Büyükakcayovou porazila ve dvou setech 7:6 a 6:3.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

První set začala Petra Kvitová vlažně a nedokázala udržet hned své první podání. Vzápětí však dokázala o servis připravit i tureckou soupeřku. V podobném duchu se nesl celý zbytek první sady, která dospěla až do tie-breaku.

Ve zkrácené hře ukázala pevnější nervy a jistější ruku česká reprezentantka. Ta sice opět zahájila nepodařeným servisem, ale pak už ztrácela jen Büyükakcayová a Kvitová využila hned první setbol a zvítězila v prvním setu 7:6.

Ve druhém setu už nebylo pochyb o tom, kdo odejde z tohoto duelu jako vítěz. Kvitová nechybovala, dokázala si pomoct servisem a hlavně se o něj už nenechala připravit. Naopak Turkyně často chybovala a nedokázala nátlakové hře české hráčky vzdorovat.

Petra Kvitová tak dovedla utkání do vítězného konce a po setech 7:6 a 6:3 postoupila do třetího kola US Open.

Jiří Veselý byl ze zdravotních důvodů nucen skrečovat plánovaný zápas se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, který tak bez boje postoupil do třetího kola.

„Je tam zánět v předloktí, který je na ústupu, ale jakmile hraju, tak to tlačí na nerv a znecitlivuje mi to ruku. Než jít na kurt s tím, že bych to s největší pravděpodobností nedohrál, tak je lepší to takhle odstřihnout a začít se léčit,“ vysvětlil zklamaný Veselý.

Svůj zápas rozehrál i překvapivý účastník hlavní soutěže Jan Šátral, který se pokusí zaskočit francouzského tenistu Gaela Monfilse.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme