Kvitová potřebuje před olympiádou vyladit formu. Tréninkově je podle ní vše v pořádku

Poslední dvě dějiště olympijských her, to byly i známé zastávky v tenisovém kalendáři. Londýnský Wimbledon je tradičním grandslamem, pekingský turnaj patří v mužské i ženské dvouhře mezi ty nejvýše hodnocené. Zato do brazilského Ria se čeští tenisté na turnaje příliš neženou a novinkou bude tamní soutěž i pro Petru Kvitovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Minulé roky touto dobou si Kvitová už dvakrát užívala pocit vítězky Wimbledonu. Více než dvě kola zatím česká tenistka na letošních grandslamech nevyhrála a po letech vypadla z elitní desítky.

Její současná sezona má do ideálu daleko a česká jednička už vyhlíží turnaj, na kterém se to změní. Po nepovedeném Wimbledonu se soustředila na trénink a teď se upíná k betonovému brazilskému turnaji.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká tenistka Petra Kvitová se před olympiádou cítí dobře a ráda by tam zlomila letošní sezonu, kdy se jí moc nedařilo

„Je to tak, navíc budu reprezentovat Českou republiku. Víceméně ten tlak je o to větší a motivace také. Potom Wimbledonu se samozřejmě všechno chystá na olympiádu a na to nějak zlomit tu letošní sezonu a věřím v to, že jeden den to přijde. Nevadilo by mi, kdyby to bylo zrovna teď,“ říká Kvitová, která by o konkrétních cílech nejraději mlčela.

„Nechci si dávat nějaký extra tlak po té sezoně, kterou jsem měla. Určitě bych byla radši, kdyby byla trošku lepší, ale tréninkově je všechno v pořádku tak, jak by mělo být. Teď už je to jenom o vyladění formy.“

Tu bude muset aktuálně 13. hráčka světa najít nejen herní, ale i zdravotní. Každý rok objíždí Kvitová skoro jen ty samé destinace, zná tamní klima i jeho vliv na její zdraví.

„Má tam být nějaký podzim 25-30 stupňů, což není zas tak moc. My jsme zvyklé i na horší podmínky. Dusno jsem úplně nezkoumala, doufám, že to nebude moc hrozné, abych nemusela moc používat inhalátor,“ vysvětluje.

Zároveň ale dodává, že podmínky budou pro všechny stejné. „Myslím, že jsem na tom kondičně i tenisově docela dobře. Doufám, že to bude v pohodě,“ uzavírá česká tenistka, která na minulých olympijských hrách v Londýně skončila dvě výhry od medaile.

Martin Charvát, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme