Kvitová prolomila prokletí US Open. V New Yorku konečně našla vnitřní klid

Je jen málo míst na světě, kam Petra Kvitová jezdívala s takovými obavami jako do New Yorku. Tamní US Open pro ni bylo zakleté i v dobách, kdy bývala grandslamovou šampionkou. Ale časy se mění. Česká tenistka porazila Britku Kontaovou 2:0 na sety a vůbec poprvé v kariéře si zahraje v největším americkém městě čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová, Fed Cup tisková konference

Petra Kvitová, Fed Cup tisková konference | Foto: Filip Jandourek

„Jsem ráda, že jsem to konečně prolomila,“ řekla Kvitová po další výhře na letošním US Open, kde se jí nikdy moc nedařilo. V rušném New Yorku i tenisovém areálu totiž jen velice těžko hledala vnitřní klid.

Teď ho paradoxně našla ve chvíli, kdy od sebe vůbec nic nečekala. V létě se dozvěděla, že prodělala mononukleózu. Omezila proto tréninky, americkou tour začala dvěma porážkami a v součtu s pokaženým Wimbledonem nemohla mít ani pořádné sebevědomí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Jaroslava Plašila o úspěšném tažení Petry Kvitové do čtvrtfinále US Open

„Jeli jsme do Ameriky s tím, že každý zápas, který se povede, je skvělý. Už jenom to, že jsem byla na kurtu a hrála jsem, bylo takové malé vítězství,“ byla Kvitová ráda, že se nemusí doma léčit.

Petra Kvitová už v Americe vyhrála osm utkání v řadě. Čtyři na přípravném turnaji v New Havenu a čtyři na newyorském grandslamu. Což jehodně sladký bonus i pro kouče Davida Kotyzu.

„Říkal jsem jí, že pro mě by bylo super, kdyby byla dobře připravená na příští rok. Že to, co teď uhraje v Americe, že s těmi holkami může hrát na úrovni, je určitý bonus,“ přiznal Kotyza, že svou svěřenkyni po nemoci do žádného přemáhání raději nenutí.

Petra Kvitová se bude letos v New Yorku prát ještě minimálně jednou. S ovázaným stehenním svalem, bez herního tréninku, ale už také bez špatných zkušeností, které ji tam v minulosti srážely.

Jaroslav Plašil, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme