Kvitová s Karolínou Plíškovou postoupily na trávě v Eastbourne do osmifinále

Tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková vstoupily vítězně do travnatého turnaje v anglickém Eastbourne. Oběma českým hráčkám, které měly v prvním kole volný los, dnes k postupu do třetího kola stačily dva sety. Česká tenisová jednička Kvitová si tímto způsobem poradila s Maďarkou Babosovou, zatímco Karolína Plíšková porazila Australanku Dariu Gavrilovovou. Dál naopak nejde Lucie Šafářová, která nestačila na Annu-Lenu Friedsamovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Kvitová měla původně na Babosovou narazit už v pondělí, ale kvůli dešti bylo utkání přesunuto až na dnešek. Zisk první sady si dvojnásobná wimbledonská šampionka zajistila až v závěru úvodního setu, když se jí v deváté hře podařilo Maďarku brejknout a následně si vedení vzít nenechala.

Také druhý set byl velmi vyrovnaný – obě hráčky se nejprve navzájem připravily o podání a posléze sada dokráčela až do tie-breaku. V něm si lépe vedla česká tenistka, která dokázala proměnit hned první mečbol. Ve třetím kole Kvitová narazí na Britku – Johannu Kontaovou.

České tenistky zahájí příští ročník Fed Cupu doma proti Španělkám

Číst článek

Dobře do turnaje v Eastbourne s dotací 711 tisíc dolarů vstoupila i Karolína Plíšková, jež dnes s přehledem pokořila Australanku Dariu Gavrilovovou dvakrát 6:2.

Karolíně Plíškové stačilo pouhých 33 minut k tomu, aby ovládla první set. I v tom druhém mířila rodačka z Loun za rychlým vítězstvím, jenže závěr setu dokázala Australanka mírně zdramatizovat, když dokázala odrazit sedm mečbolů. Na ten osmý však již nedokázala zareagovat, takže se Češka může těšit na zápas třetího kola, ve kterém se utká s Japonkou Misaki Doiovou.

Na turnaji naopak končí Lucie Šafářová, která ve dvou setech 6:7 a 4:6 podlehla Friedsamové z Německa.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme