Kvitová, Šafářová, Plíšková, Strýcová. Do finále Fed Cupu jdou nejlepší Češky

Český fedcupový tým nastoupí do finále týmové soutěže v nejsilnější možné sestavě. V polovině listopadu nastoupí proti Ruskám jako česká jednička Petra Kvitová, dvojkou bude Lucie Šafářová. V týmu je doplní další dvě žebříčkově nejlepší české tenistky. Tým kapitána Petra Pály bude bojovat o čtvrtý titul za posledních pět let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedničkou českého týmu bude Petra Kvitová

Jedničkou českého týmu bude Petra Kvitová | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Lehká volba to nebyla, ale rozhodl jsem se pro tuhle sestavu, která dává nejvíc šancí uspět proti Ruskám," vysvětlil své rozhodnutí kapitán Petr Pála, který oproti loňskému finále s Německem nepovolal ani jednu deblistku z dvojice Hlaváčková, Hradecká.

Oporou českého týmu má být pátá hráčka světového žebříčku Petra Kvitová, která se momentálně připravuje v Singapuru na svou pátou účast na Turnaji mistryň v řadě. Účast v prestižním klání na závěr sezony má čerstvě jistou i Lucie Šafářová.

Hned tři české reprezentantky jsou v aktuálním žebříčku WTA ve světové patnáctce, čímž se žádná jiná země nemůže pochlubit. Kvitovou a Šafářovou doplňuje ještě Karolína Plíšková.

Čtvrtou členkou týmu pro pražské listopadové finále bude Barbora Strýcová, roli náhradnice zaujme Denisa Allertová.

V cestě za čtvrtým vítězství v týmové soutěži během posledních pěti let budou stát Rusky. O jejich sestavě ale není jasno. Marii Šarapovovou stále trápí zranění a při pokusu o comeback musela ve Wu-chanu vzdát zápas Barboře Strýcové. V době formě je Anastasia Pavljučenkovová, která včera v Moskvě porazila Šafářovou.

Z pěti vzájemných zápasů obou reprezentací zvítězily Češky třikrát, naposledy v moskevském finále v roce 2011. 14. a 15. listopadu v O2 areně bude český tým obhajovat titul, který získal vloni v souboji s Německem.

Pohár Fed Cupu je vystaven v Českém rozhlase | Foto: Prokop Havel

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme