Kvitová se díky výhře ve Wu-chanu přiblížila elitní desítce. Navíc stále živí šance na Turnaj mistryň

Hned dvě české tenistky se v sobotu radovaly z výher na turnajích okruhu WTA. Zatímco Petra Kvitová si zajistila 900 bodů za triumf v čínském Wu-chanu, Kristýna Plíšková si díky titulu z uzbeckého Taškentu připíše 280 bodů. Obě dvě si zásluhou toho v novém vydání žebříčku WTA výrazně polepší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová s trofejí pro vítězku turnaje ve Wu-chanu

Petra Kvitová s trofejí pro vítězku turnaje ve Wu-chanu | Zdroj: ČTK

Petra Kvitová letos až do olympijských her neprožívala ideální sezonu, kvůli čemuž v květnu po téměř třech letech vypadla z elitní desítky světového žebříčku. Postupně se propadla až na 16. příčku, ale nyní se díky výhře ve Wu-chanu opět přiblíží top 10, když se česká hráčka posune na 11. pozici.

Kvitová navíc zvýšila své šance na účast na říjnovém Turnaji mistryň, na který se kvalifikuje osm tenistek s nejvyšším počtem bodů nasbíraných od začátku roku.

Kvitová a Kristýna Plíšková se radují z titulů, Berdych postoupil v Šen-čenu do finále

Číst článek

V pořadí o start na Turnaji mistryň v Singapuru nyní dvojnásobné wimbledonské šampionce patří 12. místo s tím, že na postupovou osmičku ztrácí necelých 600 bodů. Toto manko může stáhnout jedině za předpokladu, že se jí vydaří nadcházející turnaj v Pekingu, kde se bude bojovat až o tisíc bodů.

Již velmi blízko má k účasti v Singapuru Karolína Plíšková, která v boji o Turnaj mistryň okupuje čtvrtou příčku.

To dvojče Karolíny Píškové, Kristýna, tyhle starosti sice zatím řešit nemusí, ale i tak má důvod k radosti. Díky premiérové výhře na turnaji WTA v Taškentu v žebříčku WTA povyskočí ze stého místa na 66., které se stane jejím novým maximem.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme