Kvitová se stále častěji snaží o hru na síti, vděčí prý za to i otci a návykům z dětství

I za mírného deště a na antuce se dá předvádět agresivní útočný tenis. V prvním kole grandslamového turnaje v Paříži se o tom přesvědčily i české hráčky Lucie Šafářová a nakonec i Petra Kvitová, která se stále častěji snaží také o hru na síti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Petra Kvitová na tom pracovala už s předchozím koučem Davidem Kotyzou, teď v tom pokračuje možná ještě intenzivněji s novým trenérem Františkem Čermákem. Snaží se chodit k síti tak, aby snáz sbírala vítězné body a neztrácela zbytečně moc sil ve fyzicky náročných dlouhých výměnách.

Že jde o styl hry, který přitom kdysi předváděla zcela přirozeně, připomněl prý české tenistce před cestou do Paříže její otec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová si v zápasech stále častěji pomáhá útokem na síti, naučila se to prý v dětství. Táta říkal, že jsem chodila na síť až moc často, řekla tenistka ČRo

„Bylo to jakoby spíš ze srandy. Bavili jsme se ještě s jedním známým a táta říkal, že když jsem byla malá, že mě musel zastavovat, protože jsem chodila na síť až moc často, Takže jsme se tomu spíš smáli,“ přiznala v rozhovoru pro ČRo česká tenistka, která se teď někdy i složitě snaží v dospělosti najít, co se v mládí naučila.

A to jako dívka školou povinná ještě zdaleka neměla výhodu v současných 183 centimetrech výšky. „Vyrostla jsem, až když mi bylo takových 15 let. A to jsem vyrostla hodně, takže jsem měla problémy se zády,“ vzpomíná Kvitová.

„Ale ta výšková výhoda nebyla až taková. Když jsem byla menší, hodně jsem prohrávala, protože se hrály hodně kopečky a na tom jsem nebyla moc připravena. Ale jsem ráda, jak to všechno dopadlo, že jsem zůstala u agresivní hry, a proto možná jsem tam, kde jsem,“ dodala tenistka.

Ani kopečky soupeřek ve školním věku tedy Petru Kvitovou neodradily od útočení, kterým si jako dospělá vysloužila například dva wimbledonské tituly. Daní za časté hry na velké riziko jsou naopak některé překvapivé výsledky a předčasná vyřazení.

Ostatně jednomu takovému byla nejlepší česká tenistka posledních let blízko i teď v utkání prvního kola. „Už jsem se viděla i v letadle na cestě domů,“ přiznala Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme