Kvitová si navrhla boty pro fedcupové finále. Štěstí jí má přinést vlajka i číslo čtyři, které symbolizuje tituly

Tenistka Petra Kvitová poprvé trénovala v dějišti fedcupového finále. Ve francouzském Štrasburku bude bojovat o titul v týmové soutěži už popáté, ale rozhodně se nedá říct, že by ji bitvy o stříbrnou trofej zevšedněly. Kvitová reprezentačními duely žije a vymýšlí i různé doplňky ke svému sportovnímu vybavení. Třeba teď si na počítači navrhla boty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petru Kvitovou čeká čtvrtfinále v pátek

Petru Kvitovou čeká čtvrtfinále v pátek | Zdroj: Reuters

„Takhle jsem si to naaranžovala. Dala jsem si tam čtyřku a na jazyku mám Pojď a FC 16,“ představila Petra Kvitová své vylepšené boty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová si aranžuje oblečení na Fed Cup dodnes, ale v minulosti se prý tenistky o symboliku zajímaly více

Čtyřka vedle české trikolory připomíná počet vyhraných titulu a FC 16 je fedcupové finále tohoto roku. „Baví mě to, tak jsem si říkala, že bych si mohla udělat speciální boty,“ pokračuje Kvitová.

Různé doplňky vymýšlí spolu s dalšími tenistkami ve finálových sestavách už od roku 2011. Tehdy v Moskvě týmu dodávaly kuráž stříbrné náušnice ve tvaru lva, jindy to byly české motivy přímo na těle.

„Měla jsem udělané nehty, na nichž jsem měla vlajky,“ říká Lucie Hradecká, která byla stejně jako Petra Kvitová už ve finálovém týmu kapitána Petra Pály v roce 2011. Tehdy to byl první duel o titul a nadšení tenistek tomu i odpovídalo.

„Myslím, že tenkrát jsme v tom byly trošku víc zainteresované, i s těmi náušnicemi, které jsme měly,“ přiznává Petra Kvitová, to ale neznamená, že by se teď na finále netěšila, naopak, jen to dokazuje, že už je český tým hodně zkušený.

„Asi už to bereme trošku s nadhledem. Přece jenom jsme Fed Cup získaly několikrát, a i když na nás je pořád tlak, už nás tolik nesvazuje. Naopak ony úplně neví, co od toho čekat, navíc hrají doma, což pro ně bude svazující,“ říká Kvitová před konfrontací české zkušenosti a síly a francouzského nadšení.

Finále Fed Cupu se ve Štrasburku odehraje v sobotu a v neděli. Zpravodajský web Českého rozhlasu i vysílání Radiožurnálu bude o dění ve Francii informovat.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme