Kvitová si poradila se Svitolinovou a postoupila do osmifinále US Open

Tenistka Petra Kvitová dnes ve dvou setech porazila Ukrajinku Elinu Svitolinovou a postoupila do osmifinále US Open. Česká hráčka zdolala Svitolinovou podruhé v krátké době, když si s ní poradila i na nedávných olympijských hrách v Riu. V dalším kole Kvitová narazí na vítězku duelu mezi Němkou Kerberovou a domácí Bellisovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během US Open

Petra Kvitová během US Open | Zdroj: Reuters

Petra Kvitová měla navrch po většinu zápasu. V prvním setu sice česká reprezentantka ztratila jednou servis, ale Ukrajinka v tomto směru zaváhala dokonce třikrát, což Kvitové umožnilo, aby získala první sadu za 31 minut v poměru 6:3.

Světová hráčka číslo 16 pokračovala v dominanci i v úvodu druhého setu – dopouštěla se minimálního počtu nevynucených chyb a mohla se opřít o své podání.

Zvrat však přišel za stavu 4:0, kdy Petra Kvitová nabídla své soupeřce tři brejkboly. Svitolinová využila ten druhý z nich a snížila na 1:4. Ukrajinku úspěšný brejk nakopl a ziskem čtyř gemů v řadě srovnala na 4:4.

Tenisté na US Open soutěží, kdo trefí střechu centrálního dvorce. Nepodařilo se to ani Nadalovi

Číst článek

Koncovka setu však opět patřila Češce – ta nakonec druhou sadu ovládla v poměru 6:4 a mohla se začít radovat z osmifinále.

V něm Kvitová narazí na vítězku zápasu mezi světovou dvojkou Kerberovou a teprve 17letou Bellisovou, která hlavní soutěž na grandslamu hraje teprve podruhé v životě.

Příležitost navázat na postup Kvitové do osmifinále bude mít z českých tenistek ještě Karolína Plíšková, kterou zítra čeká bitva s Anastasií Pavljučenkovovou

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme