Kvitová a Strýcová postoupily ve Wu-chanu do osmifinále, o postup bude hrát i Siniaková

Petra Kvitová zvládla suverénně i druhý zápas na turnaji v čínském Wu-chanu, kde v roce 2014 získala titul. Ukrajinskou tenistku Elinu Svitolinovou přehrála potřetí během dvou měsíců, tentokrát 6:3 a 6:1. Do osmifinále postoupila také Barbora Strýcová, která nad Japonkou Misaki Doiovou zvítězila 5:7, 6:0, 6:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se bude opět rozhlížet po novém kouči

Petra Kvitová se bude opět rozhlížet po novém kouči | Zdroj: Reuters

Kvitová, aktuálně 16. hráčka žebříčku WTA, vyřadila světovou osmnáctku Svitolinovou v srpnu na olympijských hrách v Riu.

Následně ji porazila na US Open a ve dvou setech uspěla i v úterý v Číně.

Podání neudržela jen jednou hned zkraje zápasu, jinak byla při svém servisu suverénní a od stavu 1:3 už soupeřce nedala šanci. Zápas trval rovnou hodinu.

Kvitová v osmifinále narazí na světovou jedničku Němku Angelique Kerberovou, která až po velkém boji vyřadila Kristinu Mladenovicovou z Francie.

Dál jde i Strýcová

Strýcová musela hrát stejně jako v prvním kole proti Saře Erraniové z Itálie tři sety, ale po nepovedeném závěru první sady byla ve zbytku zápasu suverénní. Vyrovnala „kanárem“ a v závěrečném dějství jistě kráčela za postupem.

Třiatřicátou hráčku světa Doiovou porazila Strýcová i ve druhém vzájemném utkání, před pěti lety proti ní uspěla v Torontu. Její další soupeřkou ve Wu-chanu bude vítězka zápasu mezi druhou nasazenou Španělkou Garbiňe Muguruzaovou a bývalou světovou jedničkou Jelenou Jankovićovou ze Srbska.

Do třetího kola už v pondělí postoupila Karolína Plíšková, usilovat o to v úterý bude ještě Kateřina Siniaková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme