Kvitová v Madridu postoupila do třetího kola, Plíšková a Strýcová vypadly

Petra Kvitová pokračuje v Madridu v obhajobě loňského titulu. Ve druhém kole nejnáročnějšího přípravného turnaje před French Open porazila Rusku Vesninovou dvakrát 6:3. Karolína Plíšková naopak vypadla s Američankou McHaleovou a hrozí jí, že vypadne z elitní dvacítky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězný úsměv Petry Kvitové. Vyhrála první zápas v sezoně

Vítězný úsměv Petry Kvitové. Vyhrála první zápas v sezoně | Zdroj: Reuters

Petra Kvitová v Madridu obhajuje loňské vítězství a 1000 bodů v žebříčku. Díky vítězství ve druhém kole si i pro příští týdny pojistila pozici v elitní desítce žebříčku WTA. Ruskou kvalifikantku Jelenu Vesninovou porazila za 74 minut dvakrát 6:3.

Cestou do osmifinále nasázela česká žebříčková jednička ruské soupeřce 32 vítězných míčů. V každém setu získala rozhodující vedení díky jednomu proměnnému brejkbolu. Sama se během zápasu dopustila sedmi dvojchyb, obě soupeřčiny příležitosti ale dokázala odvrátit.

Ve třetím kole se pátá nasazená tenistka z Fulneku utká s Australankou Darjou Gavrilovovou, která je aktuálně na 39. místě a na Australian Open Češku vyřadila.

Z nejnáročnějšího antukového turnaje před Roland Garros naopak vypadla Karolína Plíšková, která za hodinu a půl podlehla Američance Christině McHaleové 6:7 a 4:6.

Semifinalistka pražského turnaje z minulého týdne se tentokrát nemohla spolehnout na svou největší zbraň, po prvním podání vyhrála necelou polovinu výměn. Reálně jí tak hrozí, že před vrcholem antukové sezony opustí elitní dvacítku žebříčku.

Vypadla také Barbora Strýcová, která ve hlavním městě Španělska nestačila na další Američanku a podlehla Madison Keysové dvakrát 3:6.

Muži (dotace 5 719 660 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Raonic (11-Kan.) - Bellucci (Braz.) 7:6 (7:4), 6:1, Simon (16-Fr.) - Baghdatis (Kypr) 6:3, 3:6, 6:4, F. López (Šp.) - Mayer (Arg.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:4, Kuzněcov (Rus.) - Troicki (Srb.) 6:4, 6:4.
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Vesninová (Rus.) 6:3, 6:3, Gavrilovová (Austr.) - Svitolinová (12-Ukr.) 6:2, 7:6 (7:4), McHaleová (USA) - Karolína Plíšková (13-ČR) 7:6 (7:3), 6:4, Tigová (Rum.) - Stephensová (16-USA) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) - Bondarenková, Savčuková (Ukr.) 6:4, 7:6 (7:1).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme