Kvitová v Paříži zápasí s nevynucenými chybami, má jich už 101. Bohužel mám takovou hru, říká

Tenistka Petra Kvitová může dnes doplnit Lucii Šafářovou mezi osmifinalistkami ženské dvouhry Roland Garros. Potřebuje k tomu porazit Rumunku Beguovou a také jistější výkon, než který předvedla v předešlých zápasech, kdy udělala 101 nevynucených chyb.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová zpestřuje svoji hru čopovanými údery

Petra Kvitová zpestřuje svoji hru čopovanými údery | Zdroj: Reuters

„Takové situace tu budou, tohle k ní patří. Bylo by fajn, kdyby Petra byla sprinter a zároveň vytrvalec, vyrovnaná a zároveň zabíjela míče do rohu. Najít balanc mezi tím je ale těžké,“ říkal před časem smířeně trenér české tenistky David Kotyza.

Zkušený kouč tak vedle euforie po velkých výhrách také dost často trpí v hledišti podobně jako fanoušci, kteří na dálku drží Petře Kvitové palce.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Kotyza přiznává, že není lehké najít rovnováhu ve hře Petry Kvitové. Ani on neví, co přijde, potvrzuje tenistka

„Bohužel mám takovou hru, takže ani David neví, co přijde. A to mě zná docela dobře,“ směje se Petra Kvitová.

Navzdory častým výkyvům, změnám nálad a zkouškám nervové soustavy, je Petra Kvitová od jara roku 2011 nepřetržitě v nejlepší světové desítce.

Česká hráčka se dlouhodobě snaží, aby byl její projev na kurtu klidnější. Pomáhá si i různými cvičeními. K takovým rituálům patří například přendávání rakety z levé ruky do pravé, když zrovna nehraje.

Trenér David Kotyza i sportovní psycholog Michal Šafář jí to poradili ze dvou důvodů.

„Často mě bolívala ruka. Abych si odlehčila, tak trenér chtěl, ať si raketu dávám do pravé ruky. S tím je spojené i to, že když dám raketu do pravé ruky, tak začnu dýchat více do břicha, což mi radil zase Michal na uklidnění,“ vysvětluje Petra Kvitová.

„Snažím se dýchat i na lavičce,“ pokračuje rodačka z Bílovce v popisu svých rituálů, které jí pomáhají lépe procházet jednotlivými zápasy.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme