Kvitová ve volných dnech na US Open odpočívá. Špatně se mi spí a tělo hůř regeneruje, přiznala

Česká tenistka Petra Kvitová prošla mezi nejlepší dvaatřicítku grandslamového turnaje US Open v New Yorku. Bronzová medailistka z olympijských her v Riu bude ve dni volna hlavně odpočívat a na trénink před duelem s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou do nejlidnatějšího amerického města radši nepojede.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petru Kvitovou čeká čtvrtfinále v pátek

Petru Kvitovou čeká čtvrtfinále v pátek | Zdroj: Reuters

„Přijde mi, že tělo teď hůř regeneruje to, co má za sebou. Ve dni volna nejedu ani na tenis. Je to docela daleko a nikdy nevíte, jak to bude se zácpou,“ vysvětluje Petra Kvitová.

Stejnou taktiku zvolila i loni, kdy kvůli zdravotním potížím šetřila síly. Nakonec se probojovala do čtvrtfinále.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na US Open ve volných dnech česká tenistka Petra Kvitová převážně odpočívá a cvičí

Ani tentokrát česká tenistka nemá strach, že by jí herní tréninky ve dnech mezi zápasy chyběly. „Nepotřebuji nijak extrémně trénovat, takže dělám jenom nějaké krátké fitness cvičení a spíš odpočívám,“ přiznává česká dvojka mezi ženami.

Od olympijských her se jí navíc špatně spí. Účasti v Brazílii ale nelituje. Prý to pro ni byl životní zážitek, na který bude moc ráda vzpomínat.

„V New Havenu jsem taky spala špatně, ale snažím se to nahradit právě tím, že mám den volna a průběžně doplňuju energii, aby se tělo cítilo co nejlíp. Nemyslím si, že je to daň za Rio, to už jsem překonala,“ pokračuje Kvitová.

Když je tělo Kvitové přetažené a dost unavené, kolikrát prý ani nemůže česká hráčka usnout. „Je to zvláštní pocit, ale není to zase tak hrozné, že bych nespala vůbec. I když si dovedu představit, že bych se vyspala líp,“ říká šestadvacetiletá tenistka.

Do areálu US Open se může o něco odpočatější vydat v pátek. S Elinou Svitolinovou z Ukrajiny bude bojovat o postup do osmifinále grandslamového turnaje, ve kterém ještě v této sezoně nebyla.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme