Kvitová vyhrála ve Wu-chanu a zajistila si účast na Turnaji mistryň

Tenistka Petra Kvitová vybojovala v čínskému Wu-chanu svůj čtrnáctý turnajový titul v kariéře. Ve finále si poradila stejně jako letos ve Wimbledonu s Eugenií Bouchardovou z Kanady 6:3 a 6:4. Kromě prémie 9,5 milionu korun se Kvitová díky triumfu kvalifikovala na Turnaj mistryň v Singapuru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová si ve finále turnaje ve Wu-chanu poradila s Kanaďankou Bouchardovou

Petra Kvitová si ve finále turnaje ve Wu-chanu poradila s Kanaďankou Bouchardovou | Zdroj: Reuters

Kvitová vstoupila do finále dobře, své soupeřce sebrala hned první servis a dostala se do vedení 3:0. Česká hráčka si náskok pohlídala a sadu ukončila v deváté hře při svém podání, když využila hned první setbol.

Také ve druhém setu Bouchardová ztratila hned svůj první servis a Kvitová mohla ukončit zápas za stavu 5:2, kdy měla k dispozici mečbol, ale poprvé v duelu přišla o svůj servis. Rozhodnutí přišlo až o dvě hry později. Kvitová vyhrála po hodině a jednadvaceti minutách.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Fulneku, která v letošní sezoně vyhrála vedle Wimbledonu také turnaj v New Havenu, si díky titulu udržela pozici světové trojky před Ruskou Marií Šarapovovou a start na Turnaji mistryň ji nemine.

Tenisový turnaj žen v čínském Wu-chanu (tvrdý povrch, dotace 2 440 070 dolarů):

Dvouhra - fnále:
Kvitová (3-ČR) - Bouchardová (6-Kan.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Hingisová, Pennettaová (6-Švýc./It.) - Blacková, Garciaová (8-Zimb./Fr.) 6:4, 5:7, 12:10.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme